TSK’nın kodları bulundu

İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasında, çete lideri olduğu iddiasıyla mayıs ayında tutuklanan işadamı B.Ö.’nün bilgisayarındaki inceleme tamamlandı. Bilgisayardaki ‘Pandora’ isimli dosyanın şifresi kırılınca TSK’nın önemli gizli belgelerinin ortaya çı

TSK’nın kodları bulundu

İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasında, çete lideri olduğu iddiasıyla mayıs ayında tutuklanan işadamı B.Ö.’nün bilgisayarındaki inceleme tamamlandı. Bilgisayardaki ‘Pandora’ isimli dosyanın şifresi kırılınca TSK’nın önemli gizli belgelerinin ortaya çıktığı iddia edildi.

F-16 KODLARI
 
Pandora’da veri-1 olarak kayıtlı bulunan dosyada N.G. isimli kadının, Y.P. ve M.K. adlı subaylardan elde ettiği F-16 savaş uçaklarının teknik taktik prosedürlerini gösteren gizli belgeler, general ve amirallerin listesi, askeri personelin fişleme belgesi, Özel Kuvvetler’in Kuzey Irak’taki planları, görevleri ve çekilme yerlerini gösteren belgeler bulundu. Veri-2 olarak kaydedilen klasörde ise M.P.’nin temin ettiği Ege’de F-16 uçaklarının görev alanları ve görevde kullanılacak kodlar ve parolaların yer aldığı belirtildi.
 
‘T-37 NASIL DÜŞER’ 
 
Pandora dosyasında aynı zamanda, T-37 tipi uçağın nasıl ve hangi yollar kullanılarak düşürülebileceği ve bu planları uygulayabilecek personel isimlerinin yer aldığı belgelerin de bulunduğu öğrenildi. Aynı dosyada Türk jetlerinin Ege’ye çıkarken kullandıkları profil isimleri ve profil koordinatlar ile 111., 112., 113., 131., 132., 133., 141., 142., 143., 151., 152., 161., 162., 171., 172., 173., 181., 182., 191., 192. filolara ait gizli belgeler bulunduğu belirtildi. 
 
EGE’DEKİ HAVA KAPILARI 
 
Veri-2 olarak kayıtlı dosyada ayrıca uçakların ülke sınırlarında vurulmamak için kullandıkları giriş ve çıkış noktaları bilgisinin de yer aldığı öğrenildi. Veri-2 dosyasında birçok askeri servis saatleri ve güzergâhlarının bulunduğu da tespit edildi. Söz konusu dosyanın içerisinde aynı zamanda cephanelik, nöbetçi gözetleme ve atış sahası krokisi fotoğraflarının da bulunduğu belirtildi.
 
ORDUEVİNE KAMERA 
 
Dosyada çetenin GATA’da çalışan bir doktorun seks görüntülerini elde edip ardından nasıl kendi adlarına çalıştırdıkları bilgisinin de yer aldığı belirtildi. Çetenin tüm faaliyetleri hakkında bilgi çıkan dosyada aynı zamanda hangi askeri hastane ve orduevine kamera ve ses kayıt cihazı kurdukları bilgisinin de yer aldığı bildirildi. Pandora dosyasının içerisinde ayrıca “Bürokratlara ait gizli kasetler” başlıklı bir klasör açıldığı da öğrenildi.
 
İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasının 1 numaralı ismi B.Ö.’nün bilgisayarındaki “Pandora” adlı dosyanın şifresi çözüldü. Dosyada, F-16’larla ilgili kodlar, Ege’deki görev alanları, parolaları; Özel Kuvvetler’in Kuzey Irak’taki planları, çekilme yerleri; Deniz Kuvvetleri’nin planları gibi birçok gizli belgenin yer aldığı ileri sürüldü 200 Dosyada 58’i muvazzaf asker olmak üzere 92’si tutuklu 200’ü aşkın zanlının adı var. 
 
Silivri benzeri mahkeme kurulacak 
 
Önümüzdeki günlerde iddianamesinin çıkması beklenen, 58’i muvazzaf asker olmak üzere 92’si tutuklu 200’ü aşkın zanlının bulunduğu soruşturmanın, yargılama safhasında özel bir mahkeme salonu yapılacağı öğrenildi. Ergenekon davası gibi cezaevi yakınında yeni kurulacak mahkeme için İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın Adalet Bakanlığı’na başvurduğu bildirildi. 
 
MARİA RUSLARA GÖTÜRECEK ŞİFRESİ
 
çözüldükten sonra çetenin topladığı askeri gizli belgeleri hangi ülkeye göndermek istedikleri ve hangi ülkeye yarayabileceği konusunda bilgilerin de yer aldığı ileri sürüldü. 
 
RUSYA’YA VERİLEBİLİR: Zanlılardan S.K.’nın veri tabanına kayıtlı bir yazışmasında bir belgeden bahsederken, “Rusya başta olmak üzere Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere servis edilebilir” ifadesi kullandığı belirtildi. 
 
İSRAİL ÜZERİNDEN PKK’YA: “TC Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harp Karargâhı ve Muhabere Elektronik Tesisler Komutanlığı” barış ve savaş durumlarında hazırlanmış plan hakkında konuşurken çete elemanlarının “PKK’ya aktarmak için İsrail dahil tüm devletlere verilebilir” dedikleri belirtildi. 
 
YUNAN DOSTLARA İLETİLECEK: Yine Pandora dosyasında Yunanistan ile muhtemel harpte Doğu Akdeniz’de neler yapmayı planladığımıza ilişkin çok önemli bilgiler bulunduğu belirtildi. “Yunanistan’daki dostumuza iletilecek” ve “Rusya’ya götürülmesi için Maria’ya verilecek dokümanlar” isimli dosyaların bulunduğu öğrenildi
 
Son 2 yılda 2 T-37 düştü 
 
PANDORA dosyasında nasıl düşürüleceğine ilişkin bilgiler olduğu iddia edilen T-37’lerden biri geçtiğimiz ocak ayında Foça’da düşmüştü. Kazada 2 pilot hayatını kaybetmişti. 
 
12’NCİ T-37 KAZASI
 
T-37 eğitim uçaklarında bugüne kadar 12 kaza yaşandı. İlk uçak, 12 Şubat 1980’de İzmir Cumaovası yakınlarında düşmüştü. 14 Temmuz 2011’de Güzelbahçe sahilinin 30 metre açığında denize düşen T-37’de 2 pilot şehit olmuştu.
 
2 YILDA 6 DALGA
 
İKİ yıl hazırlığın ardından İzmir Polisi’nin düzenlediği operasyonların mayıs ayındaki ilk dalgasında, evinde askeri belgeler bulunan şebekenin fuhuş kanadı lideri olduğu öne sürülen Pamukkale Üniversitesi öğrencisi N.K. ile B.Ö. tutuklandı. Daha sonra askerleri tuzağa düşürmekte kullanılan eskort kadınlar ile belgeleri sızdıran muvazzaf askerler gözaltına alındı. 6 dalgada, 58’i muvazzaf asker 92 kişi tutuklandı. Tutuklanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler