TSK’dan ’vur’ emri

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı üslerde "turuncu" alarm, pilotlara ise olası ihlal ve diğer durumlarda emir beklemeden vurma yetkisi verildi. Diyarbakır'a çok sayıda F16 savaş uçağı da takviye gönderildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya'ya ait 1

TSK’dan ’vur’ emri

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı üslerde "turuncu" alarm, pilotlara ise olası ihlal ve diğer durumlarda emir beklemeden vurma yetkisi verildi. Diyarbakır'a çok sayıda F16 savaş uçağı da takviye gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya'ya ait 1 adet SU-34 uçağının dün saat 11.46'da Türkiye hava sahasını ihlal etmesinin ardından alarma geçti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı Amasya, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır ve Malatya ana jet üslerinde, "her an her şeye hazırlıklı olmak" anlamına gelen "Turuncu" alarm seviyesine geçildi. TSK tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ndeki pilotlara da olası ihlal ve diğer durumlarda "emir" beklemeden "vurma" yetkisi verildi.

Öte yandan, alarm nedeniyle Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne çok sayıda takviye F16 savaş uçağı da gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler