TSK'dan flaş karar!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden son 40 yıl içinde YAŞ kararları ve yargı denetimine kapalı işlemler ile atılan askeri personel “araştırmacı” kadrosuyla geri dönecek. İlk etapta 2 bin kişilik kadro belirlendi Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiği kesilen asker

TSK'dan flaş karar!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden son 40 yıl içinde YAŞ kararları ve yargı denetimine kapalı işlemler ile atılan askeri personel “araştırmacı” kadrosuyla geri dönecek. İlk etapta 2 bin kişilik kadro belirlendi 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiği kesilen askeri personelin “araştırmacı’’ kadrosuyla atanmaları için gerekli tebliğ Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Tebliğde 10 Mart 2011 tarihli kanun ile Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na eklenen hükümler çerçevesinde, 12 Mart 1971’den 22 Mart 2011 tarihine kadar, yargı denetimine kapalı idari işlemler veya Yüksek Askeri Şûra kararları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiği kesilenlerden, Milli Savunma Bakanlığı tarafından hak sahibi olduklarına karar verilenlerin Devlet Personel Başkanlığı’nca atama tekliflerinin yapıldığı hatırlatıldı ve bu personele ilişkin gerekli şartlar belirlendi. 
 
ÖNCELİKLE ‘TÜRK VATANDAŞI’ 
 
Buna göre, söz konusu eski askeri personelin “araştırmacı’’ kadrosuyla atanabilmesi için öncelikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesindeki şartları (Türk vatandaşı olmak, askerlikle ilişkisi bulunmamak, vs) taşıması gerekecek.
 
Söz konusu personel, atama teklifinin yapılmasını müteakip göreve başlamasıyla birlikte aylık ve diğer mali haklar haricinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olacak. İlk aylığa, göreve başladıkları günden itibaren hak kazanacak. 
 
KOMUTANLIĞA SORULACAK 
 
Zorunlu emeklilik tarihi Milli Savunma Bakanlığı’ndan (ilgili kuvvet komutanlıklarından) daha önce temin edilen formlarda belirtilen tarih olacak. Araştırmacı kadro unvanıyla kurumlarında göreve başlayan personelin kurum değiştirmesi, istifası, vefatı halinde veya herhangi bir nedenle kadronun boşalması halinde bu kadro başka bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılacak.
 
İntibak işlemleri hususunda ortaya çıkabilecek tereddütlerde ilgili kuvvet komutanlığının görüşü alınacak. “Araştırmacı” kadrosu ise 2 bin olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler