TSK'dan Danıştay şeması yanıtı

Ergenekon Davası'na temel oluşturan belgelerden, Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlandığı ve mahkemeye gönderildiği iddia edilen Danıştay şemasının, Genelkurmay tarafından hazırlanmadığı ortaya çıktı.Ergenekon sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in avukatı Mehme

TSK'dan Danıştay şeması yanıtı

Ergenekon Davası'na temel oluşturan belgelerden, Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlandığı ve mahkemeye gönderildiği iddia edilen Danıştay şemasının, Genelkurmay tarafından hazırlanmadığı ortaya çıktı.

Ergenekon sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in avukatı Mehmet Demirbilek, geçen yıl Temmuz ayında Genelkurmay'a başvurarak resmi bilgi istedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yanıtı 17 Ocak 2014'te yani Ergenekon Davası karara bağlandıktan tam altı ay sonra geldi.

O yazıda söz konusu şemanın İstihbarat Başkanlığı'nca hazırlandığını gösteren herhangi bir evrak numarasına veya benzeri bir kayda rastlanmadığı bilgisi verildi.

"Şema, Genelkurmay’da hazırlanmış ise hangi bilgi, belge ve delillere istinaden hazırlandığı, hazırlanmadı ise hangi kişi veya kurum tarafından Genelkurmay Başkanlığı’na verildiği tespit edilemedi" denildi.

Genelkurmay'ın yazısında, şema ile ilgili bilgisi olabilecek emekli personelin davete rağmen ifade vermeye gelmediği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem