TSK'da kritik saatler

DONANMA Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifasının ardından diğer bazı komutanların da istifa hazırlığında olduğu iddiaları gündeme geldi. Özellikle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bazı amirallerin isimleri telaffuz edilirken, resmiyet kazanan bir em

TSK'da kritik saatler

DONANMA Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifasının ardından diğer bazı komutanların da istifa hazırlığında olduğu iddiaları gündeme geldi. Özellikle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bazı amirallerin isimleri telaffuz edilirken, resmiyet kazanan bir emeklilik dilekçesi bulunmadığı öğrenildi. Emeklilik dilekçesi verme süresi ise perşembe günü sona erecek. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde general ve amiraller birer aylık iki dönemde emeklilik dilekçesi verebiliyor. Birinci dönem ağustos ayında Yüksek Askeri Şûra toplantısı sonrası 31 Ağustos’a kadar devam ediyor. İkinci dönem ise her yılın ocak ayını kapsıyor. Emekliliği düşünen komutanların 31 Ocak’a kadar dilekçe vermesi, aksi halde ağustosu beklemesi gerekiyor.

KONUŞULAN İSİMLER
Oramiral Güner’in istifasının ardından emekli olacağı iddia edilenler arasında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel de bulunuyor. Bu yönde bir gelişme olmadı ancak Oramiral Bilgel’in 2 yıllık görev süresi zaten ağustos ayında doluyor. Genelkurmay Başkanı’nın talebi, Başbakan ile Milli Savunma Bakanı’nın kararname hazırlaması ve Cumhurbaşkanı’nın onay vermesi ile bu sürenin 1 yıl uzatılabilmesi de mümkün. İstifayı düşündüğü öne sürülen komutanlar arasında Mayın Filo Komutanı Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu, Tersane Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, Deniz Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus ile Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral İskender Yıldırım’ın isimleri de basına yansıdı. Ancak askeri kaynaklar bu isimlerin emeklilik dilekçesi verdiğini doğrulamadı. Tatlıoğlu, Demirus ve Yıldırım “Casusluk” davasında “sanık” konumunda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler