TSK Türk hacılar için devreye girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mekke'nin Mina bölgesinde Hac ibadeti esnasında yaşanan izdiham sonucu vefat eden hacılar için başsağlığı mesajı yayımladı. Olayda yaralanan Türk hacıların Türkiye'ye intikali için, Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet C-130

TSK Türk hacılar için devreye girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mekke'nin Mina bölgesinde Hac ibadeti esnasında yaşanan izdiham sonucu vefat eden hacılar için başsağlığı mesajı yayımladı. Olayda yaralanan Türk hacıların Türkiye'ye intikali için, Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet C-130 uçağı içerisinde Sağlık Bakanlığına ait 12 personelden oluşan ekibin yarın Ankara'dan hareket edeceği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "24 Eylül 2015 Perşembe günü Mekke'nin Mina bölgesinde Hac ibadeti esnasında meydana gelen izdiham sonucunda içerisinde bazı Türk hacıların da yer aldığı pek çok insan vefat etmiş ve yaralanmıştır. Söz konusu elim olayda yaralanan Türk hacıların Türkiye'ye intikalini sağlamak maksadıyla; Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet C-130 uçağı içerisinde Sağlık Bakanlığına ait 12 personelden oluşan bir ekip ile birlikte yarın saat 17:00'da Etimesgut - ANKARA'dan Cidde havaalanına hareket edecektir.

Bu vesileyle, meydana gelen üzücü olayda hayatını kaybeden eden Hacılarımıza Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı; yaralanan Hacılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler