TSK tatbilkatları iptal etti!

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklama ile Denizkurdu-2011 ve Efes-2011 Müşterek Fiilî Atışlı Tatbikatları'nın iptal edildiğini duyurdu.

TSK tatbilkatları iptal etti!

Kara, deniz ve hava kuvvetlerinin her yıl Ege denizinde ortaklaşa düzenlediği ve uluslarası gözlemciler ile basının da takip edeceği iki tatbikat iptal edildi.
Genelkurmay, Ege'de iki tatbikati iptal etti

Genelkurmay Başkanlığı sürpriz bir iptal kararı aldı.

Nedenleri merak edilen ve Genelkurmay’ın gerekçesini açıklamadığı karar, Denizkurdu-2011 ve Efes-2011 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatları'nın iptal edilmesi oldu.

İptal kararı, Genelkurmay’ın basına yaptığı ‘tur iptali’ duyurusu ile ortaya çıktı.

Tatbikatlar için 3 günlük basın turu planlanmış, Ege sularında 25 Mayıs’ta Denizkurdu-2011 ile başlayacak olan yolculuk 27 Mayıs’t’aki Efes-2011 ile son bulacaktı.

Deniz, kara ve hava kuvvetlerinin müşterek atışlı fiili tatbikatların, ululararası gözlemciler ve üst düzey komutanlar tarafından takip edilmesi beklenirken, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının da tatbikatlara katılması planlanıyordu.

Her yıl düzenli olarak yapılan bu iki tatbikatın iptal gerekçesi açıklanmazken, turizm sezonunda güvenlik nedeniyle bazı iptallerin olduğunun altı çizliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem