TSK sınıra takviye gönderdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hudut hattına, olayların tespiti ve müdahale imkanlarını artıracak şekilde personel, mobil keşif gözetleme sistemi, tank ve çeşitli zırhlı araç takviyesinde bulundu.

TSK sınıra takviye gönderdi
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, TSK'nın hudut faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, güvenliğinin sağlanması amacıyla buradaki birliklere, zaman içinde artan hudut olaylarının tespiti ve müdahale imkanlarını geliştirecek şekilde personel ve mobil keşif gözetleme sistemi takviyesi yapıldı. Ayrıca gece görüş sistemlerinden istifade edilmek üzere tank, zırhlı muharebe aracı, zırhlı personel taşıyıcı gibi araçlar ile de sınır hattı takviye edildi.

Suriye, Irak ve İran sınırında uzun vadeli kalıcı bir sistem tesis edilmesi amacıyla güçlü bir engel sistemine dayanan, teknoloji ağırlıklı, personel tasarrufuna olanak veren Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi çalışmaları da devam ediyor.

Türkiye sınırlarında, 1 Ocak- 4 Ekim 2016 tarihlerinde 33 bin 327 hudut olayı gerçekleşti. Bu dönemde yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 299 bin 612 kişi yakalandı.

Ayrıca, aynı dönemde yapılan hudut denetimlerinde, 185 bin muhtelif silah, 302 bin 771 gram uyuşturucu ve 483 bin 680 uyuşturucu hap, 21 bin 299 litre akaryakıt, 242 küçükbaş ile 883 büyükbaş hayvan, 17 milyon 112 bin 190 paket sigara ve 5 bin 468 adet muhtelif cep telefonu ele geçirildi.

Türkiye'nin kara sınırlarının korunması ve güvenliğinin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerinde görevli 52 bin 157 personelle sağlandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler