TSK düğmeye bastı, bir dönem sona eriyor

Suriye'nin 22 Haziran'da füzeyle düşürdüğü Türk RF4-E keşif ve gözetleme uçaklarına hangar yolu göründü.TSK, füze ikaz sistemi bulunmayan RF4-E tipi uçakların, artık radar test uçuşlarında görevlendirilmemesi için planlama başlattı.Test uçuşlarının farklı

TSK düğmeye bastı, bir dönem sona eriyor

Suriye'nin 22 Haziran'da füzeyle düşürdüğü Türk RF4-E keşif ve gözetleme uçaklarına hangar yolu göründü.TSK, füze ikaz sistemi bulunmayan RF4-E tipi uçakların, artık radar test uçuşlarında görevlendirilmemesi için planlama başlattı.

Test uçuşlarının farklı tipte uçaklarla yapılması kararlaştırıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın testlerinde kullanılan uçak tipleri, testin niteliğine göre değişiyor. Genellikle testlerde bazı eğitim uçakları dahil tüm muharip uçaklar kullanılabiliyor.

Son yaşanan Suriye olayının ardından ise TSK tarafından füze ikaz sistemi bulunmayan RF4-E tipi uçakların, artık radar test uçuşlarında görevlendirilmemesi için harekete geçildi. Suriye’nin düşürdüğü uçakta, pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un şehit olmasının ardından dikkatler F-4 uçaklarına çevrilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem