Zeytin Dalı Harekâtı'nda Bir Ay Geride Kaldı: 1595 Terörist Etkisiz

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekâtı'nın dördüncü hafta bilançosunu paylaştı. Harekat kapsamında 1595 terörist etkisiz hale getirilirken, 674 stratejik hedef imha edildi. 31 askerimizin şehit olduğu operasyonda 65 nokta kurtarıldı.
Zeytin Dalı Harekâtı'nda Bir Ay Geride Kaldı: 1595 Terörist Etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır güvenliğini sağlamak ve terör koridorunu yok etmek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı, birinci ayını doldurdu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, operasyonun başlangıcından bu yana 1595 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, terör örgütü PYD-PKK’ya ait sığınak, barınak ve mühimmat deposundan oluşan toplam 674 hedefi başarıyla imha etti. TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin hattında biri belde merkezi olmak üzere köy ve stratejik tepelerden oluşan toplam 65 noktada kontrolü sağladı.

Sahada Sıcak Temas ve Doğa Şartları

Bölgede etkili olan yoğun sis ve olumsuz hava koşulları, kara birliklerinin ilerleyişini yer yer yavaşlatsa da operasyon hızı kesilmedi. Cinderes ve Raco bölgelerinde yoğunlaşan çatışmalarda fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar terör hedeflerini baskı altına almaya devam etti. Daha önce kontrol altına alınan bölgelerde güvenlik cepleri genişletilirken, örgütün sivil kayıp ve kimyasal silah iddialarına yönelik kara propagandası Genelkurmay tarafından kesin bir dille yalanlandı.

Türkiye Şehitlerini Uğurluyor

Harekâtın dördüncü haftasında acı haberler de peş peşe geldi. Afrin’de devam eden operasyonlarda Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şahin şehit düşerek Bursa’daki ailesini yasa boğdu. Aynı gün Hakkâri’de yürütülen terörle mücadele operasyonlarında ise Uzman Çavuş Mustafa Eker çıkan çatışmada şehit oldu. Öte yandan, sınır ötesinde sadece Afrin değil, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde de saldırı hazırlığındaki teröristlere yönelik hava harekâtı düzenlenerek örgüte ağır bir darbe daha indirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.