TSİAD yeni başkanını seçti

TSİAD, dün gerçekleştirdiği 12. Olağan Genel Kurul ile yeni başkanını seçti.

TSİAD yeni başkanını seçti
Seçime tek aday olarak giren Aytaç Aydoğan, görevi önceki başkan Hasan Kamil Hayali’den devraldı. Aydoğan, önceki yönetim kurulunda derneğin başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. Genel Kongreye; AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve çok sayıda iş adamı, bürokrat, siyasetçi katıldı.

BU BAYRAĞI, DAHA YUKARILARA TAŞIMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR

TSİAD, dün gerçekleştirdiği 12. Olağan Genel Kurulda birlikte başkanlığı devralan Aytaç Aydoğan, “Devraldığım bu bayrağı, daha yukarıları taşımak en büyük hedefimizdir. Kentimizin gelişimini artıracak, istihdam sağlayacak her türlü projenin içinde olmaya devam edeceğiz. Trabzon’un eğitim, lojistik, sanayi kenti olması adına her türlü çalışma içinde olmaya devam edeceğiz. İş dünyasında yaşadığımız projelerin gelişiminde etkin bir şekilde rol oynayacağız. Kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği yaparak Trabzon markasını geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Devraldığımız bu bayrağı 2 yıl sonra daha ileri seviyede bırakmak siz değerli yönetim kurulu üyelerimizin katkılarıyla birlikte olacaktır. Şahsımız bu göreve layık gördüğünüz için yönetim kurulu adına sizlere teşekkürlerimi sunarım.” ifadelerini kullandı.

TURİZMDEKİ FAHİŞ FİYATLAR, TRABZON İÇİN RİSK OLUŞTURMAKTADIR

TSİAD’ın 12. Genel Kurulu’nda başkanlık bayrağını Aytaç Aydoğan’a bırakan Hasan Kamil Hayali ise “Görevimiz boyunca pek çok organizasyon gerçekleştirdik, pek çok konuda görüş belirttik. Trabzon’un ekonomik ve coğrafi şartlarına baktığımızda büyük sanayi için uygun görülmemektedir. Turizm ise bacasız sanayidir. Bununda yapılması için uzun planlamalar gerekmektedir. Bunun içinde herkes elini taşın altına sokmalıdır. Turizm merkezlerindeki fahiş fiyatlar korkarım ki bu büyük fırsat Trabzon için ciddi risk oluşturacaktır. Bu konuda Valimiz, Belediyelerimiz ve Odalarımızın çalışmalarını takdirle takip ediyoruz ve teşekkür ediyoruz. TSİAD olarak daha yaşanabilir Trabzon raporunu hazırladık. Bu konuda turizm kent konseyi, turizme yönelik araştırma merkezinin kurulması ve kentsel gelişim vakfının oluşturulması çok önemlidir. Bu 3 maddenin gerçekleştirilmesi Trabzon’un potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Trabzon kazanırken, Türkiye’de kazanacaktır. Turizm’i pazarlayabilmemiz için öncelikle kendi insanımızı kazanmamız gerekmektedir… Trabzon’un sorunlarını Turizm adı altında çözmemiz gerekmektedir...Buradan yeni yönetime başarılar diliyorum ve görevlerinde kolaylıklar diliyorum.” dedi.

BETON MEZARLIKLAR YAPMAYALIM

TSİAD’ın 12. Genel Kongresi’nde konuşan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un beton mezarlığına dönüşmemesi için herkesesin sorumluluk alarak adımlar atmasını isterken, TSİAD’ın yeni yönetimine her konuda destek vereceklerini söyledi. Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: “Çevre şehircilik kurultayı yapıldı. Raporlar devam ettiriliyor. Belediyecilikten gelen bu Ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyor ki: ‘Yahu arkadaş bu dikey yaşamayı bırakalım, bizim mahallelerimizde, ailelerimizi oluşturan zengini fakiri hocası, siyasal kültürel yaşam içinde olan sporcuları bir arada eğitelim.’ Bu bizim milletimizin çekirdeğini oluşturuyordu. Planlarla çalışırken biz neyi yaptık? Bu şehrin bundan sonraki zamanında nüfus projeksiyonunda, imara açılacak alanlar belirlenecek. Projeksiyona başladığımız zaman birinci rapor şu oldu. Büyükşehir olmadan önce belde, ilçe ve il merkezinde imara acılan yerlerin toplamı, Trabzon'un 2057 yılına kadarki nüfus projeksiyonunda yeterli alan var. Siz iki misli nüfusa yetecek kadar, alanı imara açmayı çalışın ve önümüze getirin bunun ana sebebi şu diye yaşamayalım yatay yaşayalım. Sahile yakın kısımda astronomik arsa ücretlerini önleyelim. Dikey yaşama aziz milletimizin tarihte olduğu gibi yaşama mekânlarını oluşturacak şekilde düzenlesin. Sıfır kotundan itibaren hesap ettiğimizde şehrin geleceği için kişi başına düşen alanları hesap etmedin altında 1-2 bodrum olacak şekilde halen daha 7-8 bodrum daha yapılıyor. Kimsenin bu şehri katletme hakkın yok. Bütün Trabzon'a tekrar hatırlatmak istiyorum. Beton mezarlıklar yapmayalım. 780.000 insanın yaşadığı şehre çalışacak mekan bırakmama niyetine gitmeyelim. Bu hepimizin sorumluluğudur. Yeni gelecek arkadaşlara büyükşehrin kanununda yer alan tüm imkânlarıyla yardımcı olacağımızın gayretini vereceğimi söylüyorum. Hayırlı olsun diyorum.”

BİZ TRABZON’U TEK TARAFLI DEĞİL, HER NOKTADA CANLANDIRMAK İSTİYORUZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise “Önemli olan zoru başarmaktır. Bu derneğin en önemli ayrıcalığı 2 yıl sonra gelecek başkanın, bir önceki dönemin başkan yardımcısı olmasıdır. Bu farklılıktır, bu istikrardır” dedi. Balta, şu şekilde devam etti: “2 yıl önce TSİAD bizi çok heyecanlandırmıştı. Önemli olan zoru başarmaktı. Bu derneği farklı bir ayrıcalığı var. Derneğin bir sonraki başkanı şimdiden başkan yardımcısı oluyor. Böyle de bir farkı var. Trabzon'a katkıları inşallah devam edecektir. Biz sadece Trabzon'u tek taraflı değil her noktada canlandırmaya çalışıyoruz. Uzungöl, Tonya, Akçaabat, Maçka'da ve sahillerde önemli yatırımlar yapılıyor. Beşikdüzü'nde teleferik diğer ilçelerimiz de dolgu alanları yeni yaşam alanları yapılıyor. Deniz kenarına gelecek turistler güzel zamanlar geçirecekler. Aynı şekilde kırsalda da zamanlarını doya doya harcayacaklar. Turist sayısı artıyor. Buraya yatırımcıların yatırım yapması gerekiyor.”

YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

TSİAD’ın yeni yönetim kurulu asil üyeleri şöyle oluştu; Aytaç Aydoğan, Sırrı Furkan Eren, Seçkin Kanca, Serkan Aytekin, Tayfun Denizer, Dursun Ali Sakarya, Övün Vedat Oyman, Engin Karabina, Serhan Baygın, Erdal Demircioğlu, Erdinç Özer, Mehmet Manzak, Volkan Macit. Yedek üyeler ise Aytaç Akyüz, Burak Gürkök, Cengiz Oğuz Çavuş, Yusuf Çakır, Kubilay Özçelebi, Ahmet Turan Yüksek İstişare Konseyi Asıl Üye : Nusret Onur, Şükrullah Güçmen, İsmail Zekai Dülger, Yalçın Orhan, Nezih Onur, Hasan Kamil Hayali, Ertuğrul Doğan. Denetim Kurulu Asil üye : Veysel Zekai Bak, Temel Kofoğlu, Ahmet Çebi, Yedek üyeler ise : Dinçer Aydın, Halil Ergün Bahadır, Fatih Mengüç... Toplantıda son olarak bilanço ve faaliyet raporları okundu. Yapılan oylama sonucunda Hasan Kamil Hayali Yönetimi oy birliğiyle ibra edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem