TRT’de sahte imza skandalı

 TRT İstanbul Müdürlüğü bünyesindeki İstanbul Televizyon Müdürlüğü’nde reklam faturaları karşılığındaki bazı ödemelerin “sahte imza” ile yapıldığı tespit edildi. Olayın ortaya çıkarılmasıyla hem adli hem de idari soruşturma yapıldı. İdari soruşturmada, ha

TRT’de sahte imza skandalı

 

TRT İstanbul Müdürlüğü bünyesindeki İstanbul Televizyon Müdürlüğü’nde reklam faturaları karşılığındaki bazı ödemelerin “sahte imza” ile yapıldığı tespit edildi. Olayın ortaya çıkarılmasıyla hem adli hem de idari soruşturma yapıldı. İdari soruşturmada, hatalı bulunan muhasebe müdür vekili N.T.ye “kınama” cezası verildi.

Olay geçen ağustos’ta TRT İstanbul Müdürlüğü’nde yaşandı. 4 Ağustos günü İstanbul Televizyon Müdürlüğü’ne gelen ve kuruma taşeron olarak fatura kesen, “Az Sonra Reklamlar Cavit Garip” adlı firmanın elemanı olan kişi, toplam tutarı 301 bin lira olan 5 ayrı faturayı teslim etti. Firma elemanı kadın, faturaları teslim ettiği sırada kurum görevlileriyle yaptığı konuşmada, televizyon müdürünün adını kullanarak, “Müdür bey talimatı ile çok acil bugün ödenmesi gerekiyor” dedi.

Kurum müdürünün başka görevde olması nedeniyle, ödeme yapmakla yetkili olan TRT personeli, Müzik Kanal Koordinatörü İsmail Güngör’ü iki kez aradı, ancak ulaşamadı. Bunun üzerine, 301 bin liralık beş ayrı faturaya ait ödeme talimatını hazırlayan birim, ilgili müdürlere ulaşamamasına karşın belgeleri Ziraat Bankası Ortaköy Şubesi’ne gönderdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem