Tren yolu Çed raporu yayımlandı

 Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon tren yolu ÇED raporunun yayımlandığı bildirildi. Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon tren yolu ÇED raporunun yayımlandığı bildirildi. Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada, hem yolcu hem yük taşıma amacıyla gidiş-

Tren yolu Çed raporu yayımlandı

 

Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon tren yolu ÇED raporunun yayımlandığı bildirildi.
 
Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu-Trabzon tren yolu ÇED raporunun yayımlandığı bildirildi. Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada, hem yolcu hem yük taşıma amacıyla gidiş-geliş olmak üzere 2 ayrı hat olarak ve elektrikle çalışacak trenlerin hizmet verebileceği şekilde tasarlanan Trabzon – Tirebolu – Gümüşhane - Erzincan Demiryolu Projesi'nin ana hat başlangıcı olarak mevcut Erzincan-Erzurum demiryolundan Erzincan çıkışındaki Yoğurtlu köyü mevkiinin kabul edildiği belirtildi.
 
Ana hattın daha sonra Gümüşhane il sınırlarından geçerek, Trabzon merkezde son bulduğu kaydedilirken, "Projenin Gümüşhane-Tirebolu kesimi ise Gümüşhane ili Torul ilçesi Mescitli köyü kuzeyinden başlayarak, Giresun il sınırlarına girip, Giresun Tirebolu merkezinde sona ermektedir." denildi.
 
Trabzon - Tirebolu - Gümüşhane - Erzincan demiryolunun elektrikli ve çift hatlı olarak projelendirildiği bilgisini yer verilen açıklama şöyle devam etti: "Trabzon – Tirebolu – Gümüşhane - Erzincan Demiryolu projesi Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından etüt proje mühendislik hizmetleri işi tamamlatılmış olan İstanbul – Ankara – Sivas - Kars Hızlı Demiryolu projesinin gerçekleşmesiyle bu hattın Karadeniz bağlantısını sağlayacaktır. Trabzon - Tirebolu - Gümüşhane - Erzincan arasında yapılması planlanan demiryolu hattının toplam uzunluğu 330+670 kilometredir. Ortalama seyahat Erzincan-Gümüşhane arası 39, Gümüşhane-Trabzon arası 53, Gümüşhane-Tirebolu arası 33, Erzincan-Trabzon arası 1 saat 31 dakika olarak planlanmaktadır."
 
Söz konusu hattın uygulama projelerinin inşaat sürecinin 5 yılda tamamlanmasının planlandığı belirtilen açıklamada, "Demiryolu güzergahında, Erzincan-Gümüşhane kesiminde 2 ve Gümüşhane –Maçka - Trabzon ve Gümüşhane –Torul Tirebolu kesimlerinde de birer adet olmak üzere toplam 4 adet istasyon projelendirilmiştir. Söz konusu projenin inşaat giderleri yaklaşık olarak 7 milyar 72 milyon 536 bin 581 lira olarak hesaplanmıştır. Demiryolu hattı ile ilgili çalışmalar ÇED raporu ile birlikte tamamlanarak kesinlik kazanmıştır." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem