Tren gelir hoş gelir Lümü lümü ley..!

Kuzey Ekspres yazarı Oktay Söğüt aynı zamanda eski bir CHPli yönetici…Bugünki yazısında AK Parti’yi Trabzon’a yapılmayan demir yolu projesi ile imalı göndermede bulundu.AK Parti  Trabzon Milletvekili eski Bakan Muhammet Balta’nın olay çıkaran eski bir kon

Tren gelir hoş gelir Lümü lümü ley..!

Kuzey Ekspres yazarı Oktay Söğüt aynı zamanda eski bir CHPli yönetici…

Bugünki yazısında AK Parti’yi Trabzon’a yapılmayan demir yolu projesi ile imalı göndermede bulundu.

AK Parti  Trabzon Milletvekili eski Bakan Muhammet Balta’nın olay çıkaran eski bir konuşmasını tekrar gündeme getiren Söğüt, Atatürk’ü örnek gösterdi tarihi belgelere dayandırarak iktidarı eleştirdi.

Önce şu hatırlatmayı yapan Söğüt, “Muhammet Balta AKP’de önce İl Genel Meclisi üyeliği ve başkanlığı ve AKP Trabzon İl Başkanlığı yaptı. 61 ve 62.nci hükümetlerde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı yapan Balta, bu görevinden 25.nci dönem AKP Trabzon Milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Ve AK Parti Trabzon ikinci sıra milletvekili  adayı oldu.

Tarih 6 Şubat 2014

Yer Cevahir Otel

1’inci Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi.

Kürsüde, bu günün Trabzon ikinci sıra milletvekili adayı, o günün Çevre ve Şehircilik eski Bakan Yardımcısı Muhammet Balta konuşmasını yapıyor.

İktidarlarının yaptıklarını icraatları birilerinin bunları engellemeye çalıştığını anlatırken hızını alamıyor” ifadelerini kullandı.

Yazısını Muhammet Balta’nın protesto edilen sözlerine getiren Söğüt, “ 10’uncu Yıl Marşı’na takılıp kalan insanlar, Anayurdu dört baştan ördük falan diyen insanlar bu memlekette bir tren rayı bile bir yerlere döşememiştir diyor. Demesine diyor ama bu sözlerden sonra çok sayıda izleyici de Balta’yı protesto ederek, salonu terk ediyor. Balta, ‘Değerli arkadaşlar, kusura bakmayın durun arkadaşlar’ diyerek seslense de protestocular salona dönmüyor. Bu olayı Balta’yı baltalamak için değil, Trabzon’a her seçim öncesi verilen demiryolu sözünün nasıl vıcık bir hale geldiğini anlamanız için aktardım. Balta, Bakan yardımcısı olarak bir tren rayı döşememişler ve 10’uncu Yıl Marşı’na takılıp kalanlar derken İl Genel Meclisi Başkanlığı ve İl Başkanlığı yaptığı Trabzon’a her seçim söz verip getiremedikleri demiryolunu düşünüyor muydu düşünmüyor muydu bilemem” diye eleştirdi.

“Trabzon’a tren yolu döşedin de biz mi görmedik? Sen Karadeniz Bölgesi’ne doğduğun-duyduğun Trabzon’a rayları döşedin de biz mi görmedik?” diye yazısına devam eden yazar, Atatürk’ün Gazipaşa’yı nasıl açtırdığını tarihçiyi dayanak göstererek anlattıktan sonra yazısını şöyle tamamlıyor; “Trabzon hep bir ağızdan ‘Tren gelir hoş gelir lümü lümü ley’ derse bakalım ne diyecekler?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler