Trafik ihlaline fotoğraflı ihbar

Trafik ihlali yaptığı vatandaşlarca belgelenen sürücüye ceza yazılabilmesinin önünü açacak düzenleme hazırlandı. Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarını azaltabilmek hedefiyle 2013'ü ''seferberlik yılı'' ilan eden Emniyet Gen

Trafik ihlaline fotoğraflı ihbar

Trafik ihlali yaptığı vatandaşlarca belgelenen sürücüye ceza yazılabilmesinin önünü açacak düzenleme hazırlandı. Her yıl yaklaşık 10 bin kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarını azaltabilmek hedefiyle 2013'ü ''seferberlik yılı'' ilan eden Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlali yapan sürücülere karşı yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Tasarı kanunlaşınca trafik ihlalini fotoğraf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaşlar, kusurlu sürücüye ceza yazılmasını sağlayabilecek.
DELİL OLMADIĞI İÇİN CEZA YAZILAMIYOR

Mevcut uygulamaya göre, trafikte mağdur olan vatandaşların şikayetlerini değerlendiren polis, ihlali yapan aracı durduruyor ancak MOBESE kameralarına da yakalanmadığı ve elde hiçbir delil bulunmadığı için ceza yazamıyor.
KAZALARIN YÜZDE 10 AZALACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Düzenlemenin hatalı park problemine çözüm olacağını belirten emniyet yetkilileri, bunun birçok ülkede uygulandığına dikkati çekti. Bu metodla trafik kazalarının yüzde 10 azalacağı tahmin ediliyor.
TASLAKTAKİ DİĞER AYRINTILAR

Tasarı trafik cezalarını artırırken, alkollü sürücüye hapis cezasını da öngörüyor. Hız sınırını yüzde 10-30 arasında aşan sürücülere 166, yüzde 30-50 arasında aşan sürücülere 343 lira ceza kesilecek.

Hız sınırını yüzde 50'den fazla aşan sürücülere de 700 lira ceza verilecek.

Kırmızı ışık ihlali yapanlar 343, emniyet kemeri takmayanlar da 166 lira ceza ödeyecekler.

Bebek koltuğu kullanmayan sürücülere de 166 lira ceza verilecek.

Emniyet şeridinde kullananlara verilecek cezanın yanı sıra sadece korunan ve koruyan araçlarda kullanılan "çakar lamba" takan sürücülere verilen cezanın da 77 liradan 343 liraya çıkartılması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem