Trabzon'un suç dosyası!

Trabzon'da, son yıllarda özellikle uyuşturucu madde kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, cinsel taciz ve istismar suçlarında artış yaşanırken cinayet suçlarında önceki yıllara oranla azalma yaşandı.Trabzon'da faaliyet gösteren 1 ve 2. ağır ceza mahkemel

Trabzon'un suç dosyası!

Trabzon'da, son yıllarda özellikle uyuşturucu madde kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, cinsel taciz ve istismar suçlarında artış yaşanırken cinayet suçlarında önceki yıllara oranla azalma yaşandı.

Trabzon'da faaliyet gösteren 1 ve 2. ağır ceza mahkemelerinde 2011 yılında 871 dosyanın duruşması yapılırken bunlardan 427'si karara bağlandı. 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2010 yılından devir olan 200 dosya ile birlikte 2011 yılında toplam dosya sayısı 428 olurken, 2011 yılında bu dosyalardan 250'si karara bağlandı.

Ağır ceza mahkemelerinde resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık ve uyuşturu madde kaçakçılığı gibi suçlar ilk sırayı alırken bu suçları cinsel saldırı, gasp, adam öldürmeye teşebbüs suçları takip ediyor.

Trabzon'da özellikle son iki yılda adam öldürme suçlarında azalma dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem