Trabzon'un sponsoruna şok suçlama!

Türkiye düne ülkeyi derinden sarsan bir şokla uyandı. "Büyük Rüşvet" adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı şafak operasyonuyla İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Ç

Trabzon'un sponsoruna şok suçlama!

Türkiye düne ülkeyi derinden sarsan bir şokla uyandı. "Büyük Rüşvet" adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı şafak operasyonuyla İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 84 kişi gözaltına alındı. Bakanın bile haberdar olmadığı operasyonun sızmaması için UYAP'a da girilmedi.

MADDE MADDE GÖZALTINA ALINANLARIN KARIŞTIĞI İDDİA EDİLEN SUÇLAR:

* İran kökenli işadamı Reza Zerrab altın kaçakçılığı, sahte belge ve hayali ihracat gibi yöntemlerle kara para transferi yaptı. 2009-2012 yılları arasında gerçekleştirilen bu para transferi 87 milyar Euro'yu buldu.

* Reza Zerrab, yabancıların usulsüz şekilde Türk vatandaşlığına geçirilmesine aracılık etti.

* Belediyelerin imara açmadığı araziler, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkileri kullanılarak imara açıldı ve bu yolla milyonlarca liralık rant elde edildi.

* Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu üzerinden rüşvet verilerek bakanlığın yetkileri kullanıldı.

* Fatih Belediyesi sınırları içerisinde yer alan SİT alanları rüşvetle imara açıldı.

* Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, SİT alanındaki arsaların imara açılması karşılığında 1 buçuk milyon dolar rüşvet istedi.

* Japon mühendislerinin olumsuz raporlarına rağmen Marmaray güzergâhında bulunan bir araziye rüşvet karşılığı otel inşaatı izni çıktı.

* Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürlüklerinde gözaltına alınan personellerce Marmaray kazıları sırasında çıkan tarihî eserler kamuoyuna açıklanmadan el altından satıldı.

* Topkapı Sarayı'ndaki tarihî değerdeki eşyalar, bazı Arap şeyhlerine gönderildi.

KARA PARA SORUŞTURMASI

Türkiye gündemine bomba gibi düşen operasyonda 3 iddia soruşturuluyor. İkisi isimsiz e-mail'den oluşan bu ihbarlardan birisi Rus resmi makamlarından.. Dosyadaki bilgilere göre aralarında Reza Zarrab'ın şoförünün de bulunduğu 14 kişinin, 14 Aralık 2011'de Rusya'ya valizlerle para taşırken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmasının ardından Rus makamları bir "kara para" soruşturması başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem