Trabzon'un Havası için önemli kararlar

İlimizde yaşanan hava kirliliğini azaltmak, hazırlanan 'Temiz Hava Eylem Planı'nın uygulanmasını sağlamak ve doğalgaz kullanımını teşvik etmek, bu konuda yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Vali A.Celil Öz başkanlığında toplanan mahalli çevre kurulu

Trabzon'un Havası için önemli kararlar
İlimizde yaşanan hava kirliliğini azaltmak, hazırlanan 'Temiz Hava Eylem Planı'nın uygulanmasını sağlamak ve doğalgaz kullanımını teşvik etmek, bu konuda yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Vali A.Celil Öz başkanlığında toplanan mahalli çevre kurulu önemli kararlar aldı.
 
Vali Öz başkanlığında alınankararlar çerçevesinde;
 
Doğalgaz altyapı çalışmaları tamamlanmış yerleşim yerlerindeki işyeri ve konutlarda doğalgaz ile ısınmaya geçişin 1 yıl içerisinde yaygınlaştırılması, kamu kurum ve kuruluşlarında da yine 1 yıl içerisinde mutlaka doğalgaz ile ısınmaya başlanılması,
 
Yetki devri yapılmış belediyeler tarafından yakıtlar ve yakma sistemleriyle ilgili denetimlerin aralıksız yapılmasını, halkın temiz yakıt kullanımına ve yakma tekniğine ilişkin bilgilendirilmesi, konuyla ilgili apartman ve sitelere tebligat yapılması, ateşçi kurslarının düzenlenmesi istenmiştir.
 
Kurul kararıyla ilgili açıklamada bulunan Trabzon Valisi A.Celil Öz, alınan kararların insan sağlığı açısından önemine vurgu yaparak;
 
"Bizim için önemli olan insan sağlığıdır. Mahalli Çevre Kurulumuzun aldığı bu kararlara vatandaşlarımızın uyacağına inanıyorum. Amacımız insan sağlığını tehdit eden tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmaktır. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. İdare olarak denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Kurallara uymayanlara mutlaka müeyyide uygulanacaktır. İnsan sağlığı ile oynayanlara fırsat vermemeliyiz" dedi.
 
Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'Hava Kalitesini Değerlendirme ve Yönetimi' genelgesi doğrultusunda; ilimizdeki hava kirliliğini azaltmaya yönelik 'Temiz Hava Eylem Planı' hazırlanmış, mahalli çevre kurulu kararıyla onaylanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem