Trabzonluların camlarını kırdılar!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) BDP'nin 12 üyesinin seçimlere bağımsız milletvekili olarak girmesini iptal kararını protesto eden terör örgütü yandaşları, Gaziosmanpaşa'da olay çıkardı. Türk bayrağı bulunan otomobillere ağır maddi hasar veren örgüt yandaşla

Trabzonluların camlarını kırdılar!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) BDP'nin 12 üyesinin seçimlere bağımsız milletvekili olarak girmesini iptal kararını protesto eden terör örgütü yandaşları, Gaziosmanpaşa'da olay çıkardı. Türk bayrağı bulunan otomobillere ağır maddi hasar veren örgüt yandaşları polisi görünce ara sokaklara kaçtı. Vatandaşlar hainlere lanet okudu.

Ysk'nın Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gülten Kışanak'ın da aralarında bulunduğu 12 kişinin milletvekili adaylığını iptal etme kararı üzerine bölücü terör örgütü yandaşları, Karadeniz Mahallesi ve Karayolları Mahallesi'nde yasadışı gösteri yaptı. Yüzleri maskeli yaklaşık 60 kişilik grup çevreye saldırdı. Ellerinde BDP bayrağı bulunan grup üyeleri, sopa ve taşlarla çevreye zarar verdi. Yol üzerinde park halinde bulunan otomobillere ve evlere zarar veren göstericiler, özellikle Türk bayrağı bulunan araçları hedef aldı. Biri minibüs iki aracın tüm camları örgüt yandaşları tarafından kırıldı. Araçlarda ciddi maddi hasarlar oluştu. Trabzonlu İnşaatçılar Derneği'nin camları da atılan taşlar neticesinde Tuzla buz oldu.

Çevre sakinleri ise saldırı yapanlara lanet okudu. Sokağa çıktıklarında zararı fark eden mağdurlar polis ekiplerine de tepki gösterdi. Mahalleli polisleri defalarca aramalarına rağmen olay yerine gelmemekle suçladı. Saldırıda aracı zarar gören vatandaşlardan biri, eline Türk bayrağı alarak, "Şu bayrağımızdan ne istiyorlar? Bunlar seçime gireceklerini mi zannediyor? Yazık değil mi? Bunlar milli servet. Buradan Başbakanıma sesleniyorum. Lütfen bu olayları kurutun" diye tepki gösterdi.

Olay sonrası saldırganlar slogan atıp etrafa zarar vererek kaçtı. Çevik kuvvet polisini gören şahıslar ara sokaklara dağıldı. Toplumsal Müdahale Araca (TOMA) ve akrep tipi zırhlı araçlarla birlikte saldırganları arayan ekipler 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

Polis ekiplerinin olaylarla ilgili incelemesi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler