Trabzonlu Zeynep Meclis gündeminde

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Nevzat Pakdil, Avrupa Wushu Şampiyonası'nda başörtülü olduğu gerekçesiyle puanlaması yapılmayan Trabzonlu sporcu Zeynep Akyüz'ün 'haklarının' ihlal edildiğini söyledi. Akyüz'ün durumu komisyonda ele alınacakRomanya

Trabzonlu Zeynep Meclis gündeminde

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Nevzat Pakdil, Avrupa Wushu Şampiyonası'nda başörtülü olduğu gerekçesiyle puanlaması yapılmayan Trabzonlu sporcu Zeynep Akyüz'ün 'haklarının' ihlal edildiğini söyledi. Akyüz'ün durumu komisyonda ele alınacak

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonası'nda başörtülü olduğu gerekçesiyle puanlaması yapılmayan Zeynep Akyüz'ün durumu TBMM'ye taşınıyor.
 
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Nevzat Pakdil, başörtüsünden dolayı bir sporcunun şampiyonluğunun elinden alınmasının insan hakkı ihlali olduğunu söyledi. Pakdil, şampiyonada 'taolu' kategorisinde başörtüsüyle yarışan ancak puanlaması yapılmayarak elenen Zeynep Akyüz'ün durumunu komisyona taşıyacağını ifade etti.
 
AKYÜZ'ÜN HAKKI YENİLDİ
 
Avrupa'nın göbeğinde yapılan bu uygulamanın bir insan hakları ihlali olduğunun altını çizen Pakdil, "Kanun ve düzenleyici işlemlere bir aykırılık bulunmadığı halde, idarenin bireysel işlemleri ile bir hak ihlali gerçekleşmiştir. Olaya hangi pencereden bakarsanız, bakın bu bir hakkın ihlalidir ve kızımız Zeynep Akyüz'ün hakkı yenilmiştir" dedi.
 
AVRUPA SINIFTA KALDI
 
Avrupa devletlerinde İslam karşıtı uygulamaların giderek arttığını, Avrupa'nın insan hakları konusunda sınıfta kaldığını vurgulayan Pakdil, "Son dönemde Avrupa'da özgürlük, demokrasi, hoşgörü, çok kültürlülük söylemleriyle bağdaşmayan pek çok uygulama gerçekleşiyor" ifadesini kullandı.
 
Avrupa'nın Müslümanları hedef alan inanç hürriyetini kısıtlayıcı uygulamalarından vazgeçmesi gerektiğine dikkat çeken Pakdil, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıllarda İsviçre'de minare yasağı, Fransa'da burka yasağı, Yunanistan'da cami yasağı gibi İslam dinini ve Müslümanları hedef alan ve inanç hürriyetini kısıtlayıcı uygulamalar gördük.
 
Türkiye'de azınlıklarla ilgili olumlu gelişmeler yaşanırken, eskiye yönelik haklar bile iade edilirken 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem