Trabzonlu Vali çok tepkili

Erzurum'da asayiş olaylarında işlenen suçlarda en çok kesici ve delici alet kullanılmasına tepki gösteren Trabzonlu Vali Sebahattin Öztürk, "Karadeniz'de tabanca tutkusu, burada bıçak sevdası"Erzurum'da asayiş olaylarında işlenen suçlarda en çok kesici ve

Trabzonlu Vali çok tepkili

Erzurum'da asayiş olaylarında işlenen suçlarda en çok kesici ve delici alet kullanılmasına tepki gösteren Trabzonlu Vali Sebahattin Öztürk, "Karadeniz'de tabanca tutkusu, burada bıçak sevdası"

Erzurum'da asayiş olaylarında işlenen suçlarda en çok kesici ve delici alet kullanılmasına tepki gösteren Vali Sebahattin Öztürk, "Karadeniz'de tabanca tutkusu, burada bıçak sevdası. Böyle kültür olmaz" dedi.

Erzurum Kış Sporları Festivali'nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kentte bıçakla öldürme ve yaralama olaylarının sürekli artış gösterdiğine dikkat çeken Vali Sebahattin Öztürk, "Çevredeki illerde bıçaklama olaylarını araştırdık. Erzurum'da bıçakla işlenen suçlar oldukça fazla. Kabahatler Kanunu'nu daha etkin işleteceğiz" dedi.

Vali Öztürk, geçen yıl bıçaklama olayı sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 149 kişinin de yaralandığını anımsattı. 2012'nin ilk 23 gününde bıçaklı olayda 2 kişinin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını bildiren Vali Öztürk, bıçaklama olaylarıyla ilgili Trabzon, Sivas, Elazığ gibi Erzurum büyüklüğündeki illerde araştırmalar yaptıklarını söyledi. Vali Öztürk, "Komşu vilayetlere yönelik araştırmada bütün suç türlerinde düşük olan Erzurum, bıçakla işlenen suçlarda ilk sırada. Bu suç türünde diğer illere

göre yüzde 50 daha fazla. Bunun sosyolojik bir tabanı var. Bıçak taşımak kültürle ilgisi olması gerek. Bu konuda bizim yapmamız gerekenler var. Geçtiğimiz yıl 48 kez işlem yaptığımız Kabahatler Kanunu'nu bu yıl daha etkin kullanacağız. Ancak bu konunun mutlaka bir şekilde kınanması gerekir. Toplumsal olarak ta yapmamız gerekenler var. Basın mensuplarının da kınayıcı değerlendirmelerde bulunmasının etkisi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Bıçak kültürünün ortadan kalkması gerektiğini vurgulayan Vali Öztürk, basın mensuplarının bu konuda yardımcı olmalarını istedi. Karadeniz'de tabanca merakı olduğunu ancak istatistiklere bakıldığında işlenen suçlarda bu silahın fazla suça karışmadığını belirten Vali Öztürk, "Karadeniz'de tabanca tutkusu, burada bıçak sevdası. Böyle kültür olmaz" dedi.

Bıçaklama olaylarına karışanlara ya da bıçak taşıyanlara artık müsamaha göstermeyeceklerini ifade eden Öztürk, "Bıçakla adam yaralama vakalarında maalesef karnemiz hiç iyi değil. Trabzon'da, Sivas'ta araştırma yaptık. Bu illerdeki bıçaklama vakaları bizdekinin yarısı kadar. Artık mülki idare olarak Kabahatler Kanunu'na göre bıçak taşıyanlara müsamaha göstermeyeceğiz. Bıçaklamalara karşı ve bıçak taşıyanlara karşı tahammülümüz kalmadı" diye konuştu.

Öte yandan, Vali Öztürk açıklama yaparken aynı dakikalarda Polisevi yanında kavga için toplanan gençlerin üzerinde 1'i 'sallama' diye tabir edilen döner bıçağı olmak üzere toplam 3 adet bıçak ele geçirildi.

Erzurum'da daha önceki yıllarda da bıçakla suç olaylarının azaltılmasına yönelik kampanyalar düzenlendi. 1993 yılında gazetecilerin de katkısıyla düzenlenen "Bıçağı Bırak, Kalemi Al" kampanyasında çok sayıda bıçak ilgili komisyona teslim edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem