Trabzonlu tiyatroculardan büyük rest!

Her Yönüyle Trabzon etkinliklerinde büyük rest.Her Yönüyle Trabzon etkinlikleri bugünde etkinlikler ile dvame tti. Etkinliklerden bir taneside Trabzon Sanat Evi'nin tiyatro oyunu 'Bir Sıkıntı mı Var' isimli oyundu. Ancak oyunun başlama saati geldiğinde bo

Trabzonlu tiyatroculardan büyük rest!

Her Yönüyle Trabzon etkinliklerinde büyük rest.

Her Yönüyle Trabzon etkinlikleri bugünde etkinlikler ile dvame tti. Etkinliklerden bir taneside Trabzon Sanat Evi'nin tiyatro oyunu 'Bir Sıkıntı mı Var' isimli oyundu. Ancak oyunun başlama saati geldiğinde boş olması gereken sahnede hala devame tmekte olan bir panel vardı. Mimar Mehmet Ali Özkan, Eczacı Necdet Ergüney ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilim Fakültesi Öğretim Üyesi Ruşen Keleş'in Trabzon üzeirne yaptıkalrı konuşma uzadıkca uzadı. Normal şartlarda 40 dakika sürmesi gerekn panel 1 buçuk saate ulaşınca tepki oluştu. geçte olsa konuşmalarını bitiren konuşmacılar kendilerine haksızlık yapıldığını öne sürdü. Sahneden inmelerinin ardından perdeler tiyatro oyununun dekorunun ahzırlanması için kapandı. Bu sırada sahneye Trabzon Sanat Evi Derneği Başkanı Adnan Taç çıktı. Eline mikrofonu alan Taç şunları söyledi:

"Burada çok büyük bir ayıp var. 8 senedir biz buraya gelyioruz. Gelemden öncede etkinliği düzenleyenler ile uzun uzun konuşuyoruz ve programların çakışmaması için çaba sarfediyoruz. ama görüyoruzki bir işe yaramıyor. Az önce sahneden inen arkadaşlarda kendilerine haksızlık yapıldığını öne sürdü. Burada şunu sormak istiyorum 40 dakikalık konuşmayı 90 dakika yaptınız. Acaba size mi haksızlık bize mi? Gereğinden fazla sahnede durdunuz birde üzerine laf ediyorsunuz ayıptır. Lütfen kültürden konuşacağımıza birazda aç beyinlerimizi doyuralım.

Burada benim arkadaşlarım hazırlığı normalde 1 saat sürecekti. Tiyatro oyuncu oyundan 1 saat önce sahnede olur. kendini oyunu motive eder. Ne olacak peki şimdi? 15 dakikada ne yapılabilir? Siz değerli izleyicilerin hoş görüsüne sığınarak bu konuşmayı yaptım ve son oalrakta artık bu etkinliklere TrabzonSanat EVi Derneği oalrak katılmayacağız. Böyle bir ortamda daha fazla haksızlığa uğramak istemiyrouz." şeklinde açıklama yaptı.

 2.20140223004719.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem