Trabzonlu şehidi unutmadı

Emekli albay Abdulkadir Onay, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Zemberek köyüne gelerek 11 yıl önce Mardin'in Ömerli kırsalında PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen uzman çavuş Harun Cihan'ın mezarını ziyaret etti.Harun Cihan, 26 Ocak 2000 tarihinde Ma

Trabzonlu şehidi unutmadı

Emekli albay Abdulkadir Onay, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Zemberek köyüne gelerek 11 yıl önce Mardin'in Ömerli kırsalında PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen uzman çavuş Harun Cihan'ın mezarını ziyaret etti.

Harun Cihan, 26 Ocak 2000 tarihinde Mardin'in Ömerli kırsalında PKK ile girdiği çatışmada şehit düştü. Aradan tam 11 yıl geçti. Albay Abdulkadir Onay, onca yıla rağmen silah arkadaşını unutmadı, Zemberek köyüne gelerek mezarını ziyaret etti. Eşi Fatma Onay ile Ankara'dan kalkıp Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi Zemberek köyüne gelen Abdulkadir Onay, istihbarat çalışması için 3 kez Kürtçe kursuna alınan ve kısa sürede Kürtçe'yi öğrenerek istihbarata geçen Harun Cihan'ın mesleğini ve Türk milletini çok sevdiğini, bu sevgi uğruna canını verdiğini ifade etti. Şehidin mezarı başında dua eden Onay, "Allah mekanını cennet eylesin." dedi.

Ziyarete şehit Harun Cihan'ın ağabeyi Tarık Cihan ile amcası Murat Cihan da katıldı. Ağabey ve amca, komutanın bu davranışından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem