Trabzonlu şampiyon Karateciye ödül

Kaymakam Numan Hatipoğlu, Şampiyon Keyda Nur Çolak’ı ödüllendirdi.

Trabzonlu şampiyon Karateciye ödül

Trabzon Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, 45. Avrupa, Ümit, Genç ve 21 yaş altı Karate Şampiyonasında Ferdi Kata’da Şampiyon olan Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencisi Keyda Nur Çolak’ı ödüllendirdi.



Kaymakamlım Makamında düzenlenen Ödül Törenine şampiyon Keyda Nur Çolak’ın yanı sıra annesi Zübeyde Çolak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Okul Müdürü Lütfiye Kul, Milli Takım  ve Büyükşehir Belediyespor ve Karate  Antrenörü Hasan Kılıç katıldı.

Şampiyon Keyda Nur Çolak’ı tebrik eden Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Keyda Nur Çolak’ın başarısı rol model anlamında çok önemli. İnşallah Olimpiyatlarda ve Dünya şempiyonalrında da kendisinden şampiyonluklar bekliyoruz. Bayrağımızı göklerde dalgalandırması bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Başta ailesi olmak üzere okul yönetimini, öğretmen ve antrenörünü tebrik eden Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Başarı bir ekip işidir. Sistemli ve disiplinli çalışmanın eseridir. Bu anlamda katkısı olan herkesi kutluyorum.” dedi. Sporda başarı sağlayan sporcuların genelde spor akademilerini tercih ettiğini belirten Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Sporda başarı sağlayan öğrencilerimiz neden doktor, mühendis, avukat, hakim, kaymakam olmasın? Bunun önünü açmak için başarılı sporculara üniversite sınavlarında ek puan verilmesine inanalardanım” şeklinde konuştu.

Trabzonlu şampiyon Karateciye ödül

Keyda Nur Çolak: Başarımı Aileme, Öğretmenlerime ve Hocama Borçluyum

Avrupa Şampiyonu Keyda Nur Çolak başarısını ailesine, öğretmenlerine ve hocası Hasan Kılıç’a borçlu olduğunu söyledi. Hocası Hasan Kılıç’ın Maça çıkarken, “Ülkeni milletini bayrağını temsil ettiğini unutma. Mehmetçiklerin cephede yaptığını sen salonlarda yapıyorsun. Gücün bitinceye kadar bayrak ve milletin için mücadele et” sözünden çok etkilendiğini belirten Şampiyon Keyda Nur Çolak, “Çek sporcuyu 5-0, Avusturyalı sporcuyu 4-1’le geçerek final maçında rakibimi 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu oldum. Milli Marşımızı salonda dinlettirdiğim için çok mutluyum” dedi.

Çolak, “İnşallah önümüzdeki sene hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonasında ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğim” ifadelerini kullandı.

Sistemli ve Disiplinli Çalışmanın Sonucu  

Öğrencisinin gerçekleştirdiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Okul Müdürü Lütfiye Kul, “Yiyecek İçecek Alanı 11. sınıf öğrencimizin Rusya’da gerçekleştirilen 45. Avrupa 21 Yaş Altı Karate Kata’da Ferdi branşta elde etmiş olduğu başarı bizleri çok onurlandırdı. Keyda Nur’un Avrupa arenasındaki ilk mücadelesinde böylesine büyük bir başarı elde etmesi sistemli ve disiplinli çalışmasıyla harcadığı zaman ve emeğin sonucudur” dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem