Trabzonlu polisler Trabzon'da görev yapacak

Haber61 – Haber Servisi – İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünde (EGM) görevli polis memurlarının tayinlerini gerçekleştirdi. Türkiye genelinde 24 Bin 972 polisin görev yerleri değişirken, bu rüzgârdan Trabzon’da nasibini aldı. İl Emniyet Müdürlüğü

Trabzonlu polisler Trabzon'da görev yapacak

Haber61 – Haber Servisi – İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünde (EGM) görevli polis memurlarının tayinlerini gerçekleştirdi. Türkiye genelinde 24 Bin 972 polisin görev yerleri değişirken, bu rüzgârdan Trabzon’da nasibini aldı. İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 230 Amir ve Memur statüsünde görevli güvenlik mensubu Trabzon’dan başka kentlere tayin oldu. Tayin olan memurların çoğunluğunun ise şark görevi nedeniyle doğu illerine nakledildiği ifade edildi.

Trabzon’dan giden polislerin yerlerine ise, 240 görevli memur tayin edildi. İl Emniyet müdürlüğü kadrosuna verilen bu memurların ise, şark hizmetinden gelmiş isimler olduğu öğrenildi. Haber61’in edindiği bir diğer bilgiye göre; 240 polis memurunun arasında Trabzonlu polislerin sayısının fazla olduğu tespit edildi. Trabzon Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından, İçişleri Bakanlığının yönetmeliğince memurlar doğdukları kent Büyükşehir statüsüne kavuştuğunda isteklerine bağlı olarak memleketlerinde görev yapabilecek.

Resmi gazetede belirtilen “6638 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 04 Nisan 2015 tarih ve 29316 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun amir hükümleri gereğince, Emniyet Genel Müdürü başkanlığında 14 Mayıs 2015 ve 19 Mayıs 2015 tarihlerinde iki kez toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan kararlar İçişleri Bakanı tarafından onaylanmıştır. “ Böylece yürürlüğe giren kararlara göre; Trabzon’da 2 Emniyet Müdür Yardımcısı emekli edildi.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler