Trabzonlu minikler Van'ı unutmadı

Trabzon Belediyesi tarafından Van’daki depremzedelere ulaştırılmak için düzenlenen yardım kampanyasına Trabzon Aliye Aşırbaylı Anaokulu öğrencileri de oyuncaklarıyla katıldılar. Anaokulunda eğitim gören 360 öğrenci bugün okulda düzenlenen kampanya ile evd

Trabzonlu minikler Van'ı unutmadı

Trabzon Belediyesi tarafından Van’daki depremzedelere ulaştırılmak için düzenlenen yardım kampanyasına Trabzon Aliye Aşırbaylı Anaokulu öğrencileri de oyuncaklarıyla katıldılar.

Anaokulunda eğitim gören 360 öğrenci bugün okulda düzenlenen kampanya ile evden getirdikleri oyuncaklarını yaşıtlarına göndermek üzere kolilere yerleştirdiler.

van_anaokulu3.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren Aliye Aşırbaylı Anaokulu Müdürü Güven Türkmen, minik öğrencilerin depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek için duyarlılık gösterdiğini belirterek “Van’daki deprem insanlarımızı ve bizleri çok üzdü. Oradaki üzüntülerin azaltılması için, biz anaokulu olarak ve çocuklar olarak bir etkinlik yapmayı planladık. Biz anaokulundaki çocuklarımız ile birlikte ailelerimiz ile birlikte onların evdeki kullanmadıkları veya kullandıkları oyuncakları orada ihtiyacı olan çocuklara gönderme kararı aldık. Bu karar sonucunda da çocuklarımız oyuncakları okula getirerek öğretmenlerine teslim ettiler. Bu oyuncakları paketleyip oradaki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza teslim etmeyi düşünüyoruz. Bu oyuncaklar inşallah oradaki çocukların acısını azaltır” dedi.

5 yaşında olan Nail Kerem Özer ve Elif Ayşe Yoloğlu evden getirdikleri oyuncaklarını koliye koyarken hayli duygulandıkları gözlendi. Minikler “Oyuncaklarımızı depremdeki çocuklara gönderiyoruz. Depremde onların oyuncakları yıkılan evlerinde kaldı. Bu oyuncakları o yüzden onlara gönderiyoruz” dediler.

Daha sonra okulda toplanan oyuncaklar kolilere konularak Trabzon Belediyesi’ne ait eski belediye binasındaki yardım toplama merkezine götürülerek burada Belediye Başkan Vekili Yusuf Yazıcı’ya teslim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem