Trabzonlu işadamından sporculara hibe

Aslı Çakır ve Nevin Yanıt'ın doping kullanmasının tespit edilmesinin ardından, devlet ödülleri faizleriyle birlikte geri alırken, sporculara ev veren Ali Ağaoğlu "hayrını görsünler" dedi.IAF'ın, Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt'ın dopingli olduğunu açık

Trabzonlu işadamından sporculara hibe

Aslı Çakır ve Nevin Yanıt'ın doping kullanmasının tespit edilmesinin ardından, devlet ödülleri faizleriyle birlikte geri alırken, sporculara ev veren Ali Ağaoğlu "hayrını görsünler" dedi.


IAF'ın, Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt'ın dopingli olduğunu açıklamasından sonra gözler, Atletizm Federasyonu'na çevrildi. Ancak şu ana kadar federasyondan bir açıklama gelmedi.
2012 Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olan Aslı Çakır Alptekin'in spor hayatı tehlikede. Doping kullandığı için sporculuk yaşamını noktalamak durumunda kalacak olan Aslı Çakır,ödül olarak aldığı 2 bin altını da devlete geri ödemek zorunda. Çakır bu ödül için eski atlet Süreyya Ayhan Kop'la da mahkemelik.
Yönetmelik gereği sporcuların ceza aldığı andan itibaren geri ödenecek olan ödül, faiz işletilecek. SGM Avukatları, bu konuda devletin tutumuna göre bir yol izleme serbestliğine sahip. Ancak ana para konusunda bir esneklik yok. Bu da yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'lik bir rakama denk geliyor.
 
Ağaoğlu; Hayrını görsünler
 
Aynı durumda olan bir diğer sporcu Nevin Yanıt da Avrupa şampiyonluğu karşılığında aldığı 750 cumhuriyet altınını iade etmek durumunda. Bunun da o günkü değerden parasal karşılğı 530 bin TL'ye tekabül ediyor.
Olimpiyat dönüşü derece yapan sporculara ev veren ünlü işadamı Ali Ağaoğlu ise bu konuda nasıl bir tutum izleyeceğini açıkladı. Ağaoğlu: "Ben evleri verdim, tapularını da verdim. Verdiğim ödülü geri almak gibi bir düşüncem kesinlikle yok. Hayrını görsünler, güle güle otursunlar" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem