Trabzonlu hemşireden ot tepkisi

 Gezmek için Trabzon'dan İstanbul'a gelen emekli hemşire Menşure Pehlivan, ziyaret ettiği Sultan İkinci Abdülhamit Han'ın türbesinin üzerinde otların yeşerdiğini görünce, tarihi mekana duyarsız kalınmasına tepki gösterdi.Pehlivan, otların temizlenmediği v

Trabzonlu hemşireden ot tepkisi

 

Gezmek için Trabzon'dan İstanbul'a gelen emekli hemşire Menşure Pehlivan, ziyaret ettiği Sultan İkinci Abdülhamit Han'ın türbesinin üzerinde otların yeşerdiğini görünce, tarihi mekana duyarsız kalınmasına tepki gösterdi.

Pehlivan, otların temizlenmediği ve gerekli bakımın yapılmadığı gerekçesiyle yetkililere şikayette bulundu.

Konuyla ilgili Aa muhabirine açıklama yapan Pehlivan, böyle büyük ve önemli bir sultanın ve paşaların bulunduğu bir tarihi mezarlığın temizlenmemesini anlamakta zorluk çektiğini, böyle bir duyarsızlığın utanç verici olduğunu söyledi.

Mezarlıktaki bu olumsuz görüntüyü yetkililere şikayet ettiğini anlatan Pehlivan, kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini öne sürdü. Mezarlıktan içeri girdiklerinde görevli olarak hiç kimseyle karşılaşmadıklarını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"Mezarlığı ziyaret etmek için eşimle birlikte buraya geldik. Sultan İkinci Abdülhamit Han'ın türbesinin üzerinde otlar bitmiş. Bunu kimse görmüyor mu? Burada birçok paşanın mezarı var. Ziya Gökalp'in mezarı da burada. Bu mezarlarda atalarımız yatıyor. Böylesine önemli şahsiyetlerin bulunduğu bir tarihi mezarlığa neden sahip çıkılmıyor? Başka yerlerde böylesine önemli eserlerin olduğu yerlere sahip çıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Tarihimizde önemli yer tutan bu şahsiyetlerin mezarlarına karşı lütfen gerekli özen gösterilsin."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın bu gibi konulara duyarlı olduğunu bildiğini dile getiren Pehlivan, "Lütfen Bakanımız bu konuya da el atsın. İstanbul'un en turistik yerlerinden Fatih'teki bu tarihi mezarlığı da korumaya alsın. Çünkü mezarlarda yatanlar hem bizim atalarımız, hem de önemli kişiler. Ayrıca mezarları da tarihi eser. Zaten turistler de bu yüzden ziyarette bulunuyor. En azından onlara karşı atalarımıza ne kadar bağlı olduğumuzu gösterelim. Bu tarih kokan mezarlığın temizliğini ihmal etmeyelim" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler