Trabzonlu Gazi Dağlıca'yı anlattı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş karakoluna 19 Haziran 2012'de yapılan ve 8 askerin şehit olduğu saldırıdan yaralı kurtulan 16 askerden Ömür Arslan, "Orada dağdan taş atsalar birinin kafasına isabet eder. Korunması çok zor bir

Trabzonlu Gazi Dağlıca'yı anlattı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş karakoluna 19 Haziran 2012'de yapılan ve 8 askerin şehit olduğu saldırıdan yaralı kurtulan 16 askerden Ömür Arslan, "Orada dağdan taş atsalar birinin kafasına isabet eder. Korunması çok zor bir bölge" dedi.
 
Saldırıda kolu, göğsü ve gözünün üst kısmına şarapnel parçası isabet eden Arslan, Dağlıca Karakolu'nun ve o bölgenin korunmasının çok güç olduğunu belirterek, "Arazi şartları bu saldırılara çok müsait. Etrafı dağlarla çevrilmiş bir karakolun içinde bulunuyorsunuz. Adamlar yukarıdan taş atsalar birini yaralarlar. Ne kadar sıkı korunursa korunsun bunun önüne geçmek çok zor. Bize saldıran teröristler 300 kişilik bir grup halinde oraya kadar sızdılar. Neredeyse orduyla geldiler, saldırdılar. 45 kişiyle 3 saat çatıştık" diye konuştu.
 
O ANLAR GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ
 
Yeni saldırıyı öğrenince 19 Haziran gecesi yaşadıklarının gözünün önüne geldiğini belirten Arslan şunları söyledi:
 
"8 arkadaşım yanımda can verdi. Bunlardan biri sivil hayatta beraber olduğum hemşerim Ali Yasin Erosmanoğlu'ydu. O bölgede vatani görev yapanın halinden ancak orada bulunan askerler anlayabilir. Hep diken üstündesiniz. Ne kadar iyi kollarsanız kollayın, gözünüzü hiç kırpmasanız da arazi şartlarını ve bölgeyi iyi bilen bu teröristler bir şekilde sızabiliyor. Bu karakolda askerin, komutanların psikolojik olarak iyi olması mümkün değil. Allah, analarına babalarına sabır versin."
 
Ömür Arslan, 19 Haziran 2012'de Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen terör saldırısında kolu, göğsü ve gözünün üst kısmına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu yaralanmış, tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Arslan'a gazilik unvanı verilmediği öğrenildi.
 
omer-arslan.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem