Trabzonlu eski vekil davası

Bursa'nın  Mudanya İlçesi'nde geçen nisan ayında bir balık restoranında maç seyrederken uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen,  Anap eski milletvekili Mehmet Gedik'in cinayet sanığı Mehmet Akif Şahin'in (43) yargılanmasına başlandı. 'Kasten adam öldür

Trabzonlu eski vekil davası

Bursa'nın  Mudanya İlçesi'nde geçen nisan ayında bir balık restoranında maç seyrederken uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen,  Anap eski milletvekili Mehmet Gedik'in cinayet sanığı Mehmet Akif Şahin'in (43) yargılanmasına başlandı. 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan Şahin, "Hakim bey, rahatsızım ve bu duruşmada ifade veremeyeceğim. İfademi daha sonraki duruşmada vermek istiyorum" dedi. Gedik'in oğlu Ali Orkun Gedik ise, babasının olaydan 4 ay önce kendisine tehdit edildiğini söylediğini belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

 Bursa'da,  Anap'tan iki dönem milletvekilli yapan Mehmet Gedik,  Bursa'nın  Mudanya ilçesinde, geçen Nisan ayında bir balık restoranda çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın şüphelisi Mehmet Akif Şahin, emniyetteki sorgusunun ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İddiya göre olay akşamı,  Trabzon doğumlu olan Mehmet Gedik, Trabzonlu işadamı Mehmet Ağrıman ile birlikte  Trabzonspor'un  Eskişehirspor ile berabere kaldığı maçı izledi. Aynı restoranda yemek yiyen Mehmet Akif Şahin ile aralarında çıkan ve nedeni belirlenemeyen bir kavganın ardından, restoran çıkışında Mehmet Akif Şahin tarafından 8 el ateş edilerek öldürüldü.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan ve hakkında,  Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Akif Şahin'in yargılanmasına başlandı. Şahin, ilk kez çıktığı hakim karşısında, "Hakim bey, rahatsızım. Bu nedenle ifademi daha sonra vermek istiyorum" diyerek ifade vermedi.

AİLESİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşmaya müşteki olarak katılan, öldüren eski Milletvekili Mehmet Gedik'in eşi Zehra Gedik (53) kızı İlke Güneş (31), olayı görmediklerini belirterek, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Duruşmada söz alan oğlu Ali Orkun Gedik (25) ise, babasının olaydan yaklaşık 4 ay kadar önce kendisine tehdit edildiğini söylediğini belirtti. Orkun Gedik, "Babam, öldürülmeden 4 ay önce moralinin çok bozuk olduğunu söyledi. Nedenini sorduğumda, bana tehdit edildiğini söyledi. Bu konuşmadan bir hafta kadar sonra da, tehdit olayını hallettiğini anlattı. Ancak, bu konuşmamızdan 1- 2 ay sonra öldürüldü. Olayı görmedim fakat sanıktan şikayetçiyim" dedi.

TANIKLAR DA DİNLENMEDİ

Mahkeme heyetinin, tanıkların dinlenmesine geçilmesini istemesi üzerine söz alan sanık avukatı, müvekkilinin ifade vermeden tanık dinlenmesinin doğru olmayacağını söyleyerek bu karara itiraz etti. Duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti, sanık avukatının bu talebini yerinde görerek, sanığın ifadesi alınamadığı için tanık dinlemekten vaz geçerek, duruşmayı Aralık ayına erteledi.

DURUŞMA SALONUNDA GÜVENLİK ÖNMELİ

Bu arada, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden  Anap eski  Bursa milletvekili Mehmet Gedik'in duruşmasını izlemeye gelenler arasında Gedik'in doğduğu  Trabzon'un  Çaykara İlçesi Belediye Başkanı  Namık Kemal Gedikoğlu,  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile çok sayıda sanık ve müşteki yakını katıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı duruşmada, her hangi bir olay çıkmaması için geniş güvenlik önlemleri alınırken, çevik kuvvet polisleri de duruşma salonunda tarafların arasında görev aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem