Trabzonlu Çırakoğlu Tuğgeneral

Haksız bir şekilde Balyoz kumpası ile cezaevine atıldı, şimdi YAŞ karaları ile Tuğgeneral oldu.

Trabzonlu Çırakoğlu Tuğgeneral
Çırakoğlu Tuğgeneral
Balyoz kumpası ile cezaevine atıldıktan sonra  suçsuz olduğu ortaya çıkan Şalpazarılı Komutan Engin Çırakoğlu  YAŞ karaları ile Tuğgeneral oldu.
FETÖ’nin kumpasları, hainlikleri ile uydurduğu sözde Ergenekon, Balyoz davalarıyla binlerce asker ve  komutan cezaevine gönderildi. Onlardan biri de vatanına, milletine bayrağına ve devletine sadakati ile her zaman örnek olan komutan Trabzonlu Engin Çırakoğlu’ydu.
Hainliklere boyun eğmeyip, yaşadığı zor günlere rağmen büyük bir mücadele vererek yüzünün akıyla cezaevinden çıkan Trabzon Şalpazarlı hemşehrimiz Engin Çırakoğlu’nun YAŞ kararları ile Jandarma Tuğgeneralliğe yükseltilerek onurlandırılması büyük sevinç yarattı.
KUMPAS MAĞDURLARINDANDI
Albay Engin Çırakoğlu 2013 yılında İzmir 12. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen, 49’u muvazzaf ve 79’u tutuklu 357 sanıklı tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasında sanıklar arasında yer almış, örgüt koordinatörlerinden olduğu iddiasıyla müebbet ve 9 yıl hapis talebiyle yargılanıp 26 ay haksız yere hapis yattıktan sonra 2014 yılında beraat etmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem