Trabzonlu Bakan'ın yeni logosu

Yeni oluşturulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vizyonunu yansıtacak yeni logo belli oldu. Bakanlığın açtığı ödüllü logo yarışmasına Türkiye genelinden 859 başvuru oldu. Rize’nin Ardeşen ilçesinde Teknoloji-Tasarım öğretmenliği yapan Mustafa Topaloğlu’n

Trabzonlu Bakan'ın yeni logosu

Yeni oluşturulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vizyonunu yansıtacak yeni logo belli oldu.

 Bakanlığın açtığı ödüllü logo yarışmasına Türkiye genelinden 859 başvuru oldu. Rize’nin Ardeşen ilçesinde Teknoloji-Tasarım öğretmenliği yapan Mustafa Topaloğlu’nun tasarladığı logo birinci seçildi. Yarışmanın birincisi Topaloğlu’na 10 bin lira ödül verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ödüllü logo yarışması sonuçlandı.  Yurt genelinde 859 kişinin katıldığı yarışmada, birinciliği Rize’nin Ardeşen ilçesinde teknoloji ve tasarım öğretmenliği yapan Mustafa Topaloğlu azandı.  Yarışma birincisine vaat edilen 10 bin TL hafta başında verilecek. Başvurular arasından Bakanlık ve bağlı dört genel müdürlüğün logosu belli olurken, diğer üç genel müdürlük için ödüle layık bir eser bulunamadı.

Bakanlığa bağlı Genel Müdürlüklerin logolarını hazırlayarak 3’er bin TL’lik ödüle layık görülenlerin ismi ise şöyle:

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü logosu: Banu Moğolkoç - Sanat Yönetmeni/ANKARA

Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Logosu: Doğan Yenigün Şehir ve Bölge Plancısı/ANTALYA

Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü logosu: Muhammet Edip Erdoğan-
Grafik Tasarımcısı/ANKARA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Anka kuşunu andıran logosu üç renkli 3 objeden oluşuyor. Logodaki turuncu renk şehirleri temsil ederken, yeşil renk çevreyi, mavi renk ise gökyüzünü ve denizi temsil ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem