Trabzonlu anne PKK'daki oğluna kavuşacak mı?

  Erzincan'da askerlik yaparken 21 yıl önce diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Trabzonlu er Şahabettin Bektaş'ın 80 yaşındaki annesi Ayşe Bektaş  ile yakınları, terör örgütünün el

Trabzonlu anne PKK'daki oğluna kavuşacak mı?

  Erzincan'da askerlik yaparken 21 yıl önce diş çektirmek için gittiği hastaneden dönerken yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Trabzonlu er Şahabettin Bektaş'ın 80 yaşındaki annesi Ayşe Bektaş  ile yakınları, terör örgütünün elinde ise çözüm sürecinde serbest bırakılacağını ümit ediyor.

Trabzon'un Tonya ilçesi İskenderli nüfusuna kayıtlı er Şahabettin Bektaş, 1992 yılında Erzincan'ın Tercan ilçesinde vatani görevini yaparken rahatsızlığı sebebiyle gittiği hastaneden dönerken ortadan kayboldu.

Şahabettin Bektaş'ın o tarihte Erzincan- Erzurum kara yolunu kesen terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığını belirten yakınları, Şahabettin'in çözüm sürecinde serbest bırakılmasını istiyor.

Şahabettin Bektaş'ın ağabeyi Ahmet Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada,"Kardeşim 1992 yılında Erzincan'ın Tercan ilçesinde askerliğini yapıyordu. Hastahaneye gitmişti, karakola dönerken Erzincan- Erzurum kara yolunu kesen terör örgütü mensuplarınca arabadan indirip alıkonulmuş, kendisinden bir daha haber alamadık. Bu olayın ardından 5 Ekim 1992 tarihli bir gazetede kardeşimin PKK'nın sözde mahkemesinde yargılandığı, suçsuz olduğu ve serbest bırakılacağı haberi manşette çekilmişti. O haber bizi umutlandırmıştı" dedi.

 -Çözüm süreci umutlandırdı-

 

Ahmet Bektaş, çözüm süreciyle birlikte terör örgütü PKK'nın kaçırdığı kişileri serbest bırakacağı yönündeki haberler üzerine umutlandıklarını belirterek, "Kaçırılanların bırakılacağına yönelik medyada haberler gördük. Kardeşim Mustafa Bektaş bu vesileyle BDP yetkilileri ile temas kurdu. Umudumuz az da olsa var. Bekliyoruz" dedi.

Çözüm sürecine olumlu bakan ağabey Bektaş, "Ülkede barış olsun, bu tür karışıklıklar olmasın. Temennimiz insanlar ölmesin, askerlerimiz de şehit olmasın" ifadelerini kullandı.

Şahabettin Bektaş'ın Türkçe bilmediği için Rumca konuşan 80 yaşındaki annesi Ayşe Bektaş da "21 seneden beri ağlıyorum" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

-Kardeşi, milletvekili Türk'ten yardım isteyecek-

Şahabettin Bektaş'ın kardeşi Mustafa Bektaş'ın bu amaçla çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır'a, ardından da Ankara'ya gittiğini söyleyen Mehmet Bektaş, "Mustafa Bektaş kaybolan kardeşinin bulunması için Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ten randevu talep etti. Mecliste Türk ile görüşüp Şahabettin Bektaş'ın örgütün elinde ise serbest bırakılmasını isteyecek" diye konuştu.

Mehmet Bektaş, kendisinin çözüm sürecinden çok ümitli olmadığını ifade ederek, "Çözüm süreci olumlu olursa hem bizim hem memleket için çok iyi olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem