Trabzon'dan ''Türk ırkı yoktur''a tepki

AK Parti’nin MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay’ın Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenen bir panelde, “Türk dediğin bir sentezdir. Türk diye bir ırk yoktur” sözlerine Trabzon’dan tepki geldi.Trabzon’da Atatürk Alanı’nda bir basın açıklaması düzenleyen Ötüken

Trabzon'dan ''Türk ırkı yoktur''a tepki

AK Parti’nin MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay’ın Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenen bir panelde, “Türk dediğin bir sentezdir. Türk diye bir ırk yoktur” sözlerine Trabzon’dan tepki geldi.

Trabzon’da Atatürk Alanı’nda bir basın açıklaması düzenleyen Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciği üyeleri, ‘Türk diye bir ırk yoktur’ sözünü şiddetle kınadıklarını belirttiler.
Grup adına basın açıklaması okuyan Ötüken Dergisi Trabzon Temsilcisi Murat Yılmaz, “Türklüğe dil uzatmaya cüret eden bu şahıs ya Türk düşmanı bir devşirme ya da tarihinden ve kültüründen habersiz cehalet ürünü bir zavallıdır.

İsminin önünde profesör ünvanı bulunan Aktay, Türklüğün sentez olduğundan hareketle Macarların kendilerini Türk olarak kabul etmediklerini söylemiştir. Oysa daha geçen ay Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren Macaristan’ın en büyük 3. Partisi Jobbik’in lideri Gabor Vona kendilerinin de tıpkı bizler gibi Türk olduğunu söylemiş ve Türklüğün şuuruyla bizim siyasilerimizin cesaret dahi Türk edemediği, Ermenileri Hocalı’da Azerbaycan Türklerine yaptığı katliamın Soykırım olarak tanınması için Macaristan parlementosunda girişimlerde bulunmuştur. Kısacası binlerce yıllık tarihinin bilincinde olan Gabor Vona, Yasin Aktay’dan daha Türk’tür” dedi.

Siyaset yapmadıklarını belirten Yılmaz, “Tarihi hiçbir dayanağı olmayan ve bir tekerleme gibi siyasilerin ağzından duymaya alıştığımız 36 etnik unsur palavrası üzerinden Türkiye’yi bölme girişimleri yetmezmiş gibi, şimdi de, Türkleri tümüyle yok sayarak kendilerince Türksüz bir tarih inşa etmeye çalışmaktadırlar. Geçmiş, milletlerin güç kaynaklarından birisidir. Bundan dolayıdır ki bir millete geçmişini unutturmak onu yok etmenin ilk şartıdır. Yasin Aktay ve onun kokuşmuş düşüncesini paylaşan şahısların amacı da bugünkü nesle geçmişini unutturmaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler