Trabzon'dan giden o mektup asılsız çıktı!

Şanlıurfa'nınSiverek İlçesi'nde, bir inşaatın temel kazısı sırasında bulunan insan kemiklerinin 1980 yılından itibaren faili meçhul şekilde kaybolan veya cinayete kurban giden kişilere ait olduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Trabzon C

Trabzon'dan giden o mektup asılsız çıktı!
Şanlıurfa'nınSiverek İlçesi'nde, bir inşaatın temel kazısı sırasında bulunan insan kemiklerinin 1980 yılından itibaren faili meçhul şekilde kaybolan veya cinayete kurban giden kişilere ait olduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı.
 
Trabzon Cezaevi'nde tutuklu olan bir dönem Jitem adına çalıştığını ileri süren Aydın Sevinç'in de kemiklerin kaybolan kişilere ait olabileceği iddiasıyla mektup gönderdiği soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu tarafından incelenen kemiklerin en az 50 yıllık olduğu ortaya çıktı.
 
Siverek'in Ayvanat Mahallesi'nde geçen Ağustos ayında bir inşaatın temel kazısı yapılırken, insan kemikleri bulundu. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesinin ardından inşaat çalışmaları durdurularak soruşturma başlatıldı. Soruşturma sırasında, 1980 yılından itibaren faili meçhul şekilde ortadan kaybolan kişilerin akrabaları, İnsan Hakları Derneği aracılığıyla savcılığa başvurarak, bulunan kemiklerin yakınlarına ait olabileceğini söyleyerek DNA testi istedi. Kayıp yakınlarından alınan örnekler, bulunan kemikler ile birlikte incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu süreçte, kemiklerin bulunduğu alanda BDP'li milletvekilleri ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da inceleme yaparak, olayın biran önce aydınlatılmasını istedi.
 
CEZAEVİNDEN MEKTUP YAZDI
 
Soruşturma devam ederken, bir dönem Jitem'e çalıştığını ileri süren ve halen Trabzon Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aydın Sevinç, Siverek Cumhuriyet Savcılığı'na kemiklerin incelenmesi halinde geçmiş dönemde yaşanan faili meçhul cinayetlerin aydınlatılacağını anlatan bir mektup gönderdi. 1980 ile 2000 yılları arasında ortadan kaybolan ve faili meçhul cinayetlere kurban edildiği ileri sürülen kişilere ilişkin bilgiler yazılı olan mektubun sahibi olan Aydın Sevinç'in, daha önce de benzer mektuplar yazarak Şanlıurfa ve Kuşadası'nda kazılar yaptırdığı ancak herhangi bir bulguya ulaşılmadığı ortaya çıktı.
 
KEMİKLER EN AZ 50 YILLIK
 
Adli Tıp Kurumu'nda bulunan kemiklerin incelemesi kısa süre önce tamamlandı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. En az 50 yıllık olduğu belirtilen kemiklerin üzerinde ateşli veya kesici silah yaralanması bulunmadığının saptandığı belirtilen Adli Tıp Kurumu raporunda, kemiklerin 1980 ve sonrası dönemlerde kayıp olduğu iddia edilen kişilere veya kasten öldürme eylemi sonucu gömülmüş herhangi bir kişiye ait olamayacağı ifade edildi.
 
Bu raporun ardından savcılık, şüphe ve somut delil elde edilemediği gerekçesiyle 'Kovuşturmaya yer olmadığı' kararı vererek soruşturmayı sonlandırdı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler