Trabzon'dan CHP Ankara'ya sert mesaj gönderdi

Haber61 – Haber Servisi – Haber Şükrü Üçüncü - Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığından secim stardı verdi. Basın toplantısı düzenleyen CHP heyetinde İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tekirdağ Milletvekili Emre Kö

Trabzon'dan CHP Ankara'ya sert mesaj gönderdi

Haber61 – Haber Servisi – Haber Şükrü Üçüncü - Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığından secim stardı verdi. Basın toplantısı düzenleyen CHP heyetinde İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü bulunuyordu.  Toplantıda söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü, “ Trabzon İlimizde 18 ilçe başkanımız ve 18 örgütümüzden gelen yönetici arkadaşlarımız ile birlikte toplantı düzenledik ve şimdi de bir basın toplantısı düzenliyoruz. CHP olarak 81 ilimizde milletvekillerimiz görevlendirildi. 7 Hazirandan sonra Türkiye ir süreçten geçti. CHP’nin e bu dönemdeki duruşunu ve ilkelerini halkımıza anlatmak adına bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Gümüşhane ve Trabzon illerini de 3 Milletvekilleri olarak bizler görevlendirildik. Gümüşhane’den sonra Salı günü Trabzon’a gelecektik. Artvin ilinde sel felaketi oldu. Bu ilde çok yurttaşımız hayatını kaybetti ve yaralananla oldu. Bu nedenle bu ile gittik. Borçka’da Arhavi’de Hopa’da bir çok zarar oldu. Bu nedenden dolayı bu ilde tespitlerimiz oldu v bunları rapor ettik ve hem kendi partimize hem de hükümeti bilgilendirdik. “ifadelerini kullandı.

Neden Trabzon’da olduklarını açıklayan Köprülü, “ 7 Haziran’dan buyana Türkiye’de ilkkez bir siyasi olay oldu. Cumhurbaşkanı ilk defa  erken seçim kararı verdi.  Hükümet kurmayı becerememiş bu noktada irade kurmayı başaramamış Ahmet Davutoğlu’na azınlık hükümetini kurmak üzere yetki vermiş. Peki; biz CHP olarak ne söyledik. 7 Haziran’da evvela halk ne dedi? buna bakmamız gerek. Seçmen net bir irade ortaya koydu ve hiçbir partiye tek başına iktidar olma yetkisini vermedi. halk ne dedi, “ Uzlaşın bir masa etrafından oturun Türkiye’nin gerilimini Türkiye’deki insanların birbirlerinden uzaklaştığı kinin aradan kalkması gerekli”dedi. Bu mesajı Partiler nasıl aldı. CHP bu mesajı çok net bir şekilde aldı. Biz elimizi aşın altına koyduk. Bir siyasi parti ola bilir mi yönetme iradsi olmadan halktan oy istesin. CHP olarak halkın koalisyon dediği noktada kendimize görev bildik ve bunu yaptık.”şklinde konuştu.

Köprülü, “ Türkiye’nin yönetimsiz kalmaması için net bir duruş ortaya koydu genel başkanımız. Bu duruşu da bir makam ve yetki istemeden ortaya koydu. Biliyorsunuz Devlet Beye ne dediğimizi. Gerekiyorsa biz başbakanlığı almayız dedi genel başkanımız ve sen başbakan ol dedi. AK Parti’ye gerekiyorsa ben hükümette yer almam dedi ben bakanlar kurulunda yer alamam dedi. Bunlar neden söylendi. biz makam ve mevkii olarak değildi biz önce Türkiye sonra CHP diyoruz. Türkiye olmaz ise ne CHP ne HP Ne de AKP olur. Biz önce Türkiye diyoruz. Hergün askerimizden, emniyet teşkilatımızdan şehitle oldu. Burada net bi duruş ortaya koymalıydık. Bu nedenle geniş tabanlı bir hükümet kurarak  teröre karşı duralım dedik. Ama AKP bildiğimiz bir şeyi yaptı. AKP’nin amacı tamamen bu ülkedeki acıların son bulması değil, dün çözüm diyor bugün savaş diyor. kimse kusura bakmasın AKP’nin geçmişte yarattığı toplaları yaşıyoruz . Gizli kapılar arkasında terörle görüştüler.”dedi.

TRABZON YARDIMCI OLMADI Devamı sayfa 2'de 

Artvin İzlenimlerini İzmir Milletvekili Ali Yiğit aktardı. Yiğit, “ Sel felaketi yaşandı ve bir doğa katliamı vardı ve bu nedenden dolayı cezalandırdı. Dün 8 ölümüz vardı ve 3 tane de kaybımız. Çalışmalar devam ediyordu. Hopa’da can kaybı çoktu diğer ilçelerde ise mal kaybı

vardı . bir kere belediyeler çalışmıyor. iz ve Trabzon yakın olmasına rağmen hiçbir yardım gitmiyor oralara. Maddi sıkıntı vardı ama Hükümetten bir açıklama geldi her şey yapılacak deniyor 10 milyon gönderdik 1 milyon yolda dediler başbakanımız takip ediyor ama yoktu. Veysel Eroğlu geldi karşıdan el salladı. Gerçekten işler acısıydı o bölgede. Kendi belediyelerimizden yardım istedik destek geldi ama devlet orada yoktu. Hemen yanı başında Rize ve Trabzon o kadar yardımcı olmadı.”şeklinde konuştu.

CHP’DE O KADAR KARAKTERSİZ YOKTUR Devamı Sayfa 3’de 

Gündemde yer tutan Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP genel başkan yardımcılarına gideceği sorusuna cevap veren Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “ Pazar günü parti meclis toplantısı yapıldı. bizim açıkladığımız seçim hükümetine üye vermeyeceğiz. CHP’de zaten bu teklifleri kabul edecek kadar karaktersi siyasiler yoktur. HDP, açıklama yaptı onar il yapsınlar.”şklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler