Trabzon’dan 400 işçi göçe zorlanmasın

Binlerce işçiyi yakından ilgilendiren taşeron sistemiyle ilgili sorunların çözümü noktasında çok hassas bir noktaya gelindi.BİNLERCE İŞÇİ UMUTLA SONUCU BEKLİYORManisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciası taşeronluk sistemiyle ilgili sorunları te

Trabzon’dan 400 işçi göçe zorlanmasın

Binlerce işçiyi yakından ilgilendiren taşeron sistemiyle ilgili sorunların çözümü noktasında çok hassas bir noktaya gelindi.

BİNLERCE İŞÇİ UMUTLA SONUCU BEKLİYOR

Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciası taşeronluk sistemiyle ilgili sorunları tekrar gündeme taşıdı. Binlerce işçinin uzun zamandan beri beklediği yeni kanun tasarısına artık son hal verilecek. Tasarı başta Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere bir çok devlet kurumu ve özel sektörde işçilerin geleceğini şekillendirecek.Sadece kamuda çalışan 661 bin taşeron işçi var.

ÖZEL İDARE İŞÇİLERİ KARAYOLLARINDA KALSIN

Taşeron tasarısının işçiler adına bir umut olduğunu belirten Türk-İş Trabzon Temsilcisi Hasan Basri Hatipoğlu “Bu sorun artık kökünden çözüme kavuşmalı” dedi. Hatipoğlu işyerleri kapandığı için Trabzon Büyükşehir Belediyesine gönderilmek istenen İl Özel İdaresi memur ve işçilerin de Karayolları Bünyesinde kalması gerektiğini dile getirdi.

TRABZON’DAN 400 İŞÇİ GÖÇE ZORLANMASIN

Sayıları 400’ü bulan İl Özel İdaresi memur ve işçilerin Trabzon ve bölgedeki İllerin Karayolları Müdürlükleri bünyesinde istihdam edilmesinin daha doğru olacağını belirten Hatipoğlu “Sonuçta hem bu arkadaşlarımız göçe zorlanmazlar.Hem de  Karayolları ihtiyaç duyduğu bölümlerde bu arkadaşlarımızı istihdam ederek sorunu çözmüş olur” dedi.

GÜÇBİRLİĞİ YAPARAK SESİMİZİ BAŞBAKANA DUYURABİLİRİZ

Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ortahisar Belediye Başkanlıklarına veya Trabzon Valiliğine yazılı verecekleri dilekçelerde Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünü talep edebilirler.Örnek; 6111 sayılı kanunda olduğu gibi Karayollarına transfer olabilirler. T.Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-iş Genel Mali Sekreteri Sayın Ramazan Ağar Başkanlığında 29 mayıs 2014 tarihinde yapılan Başkanlar kurulunda ilgili konu görüşülmüş, Devlet Personel Başkanlığınca, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Başbakanlıkla görüşüleceği ifade edildi. Güç birliği yapıp sesimizi bizde Sayın Başbakanımıza duyurabilmeliyiz kamu oyuna ve ilgililere basın aracılığı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler