Trabzon'daki Gümrük Müdürlüğü kapatılacak mı?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ordu-Giresun Havalimanı’na Gümrük Müdürlüğü açılmasının ardından basında çıkan spekülatif haberler hakkında yazılı açıklama yaptı.Başkan Revi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Trabzon’daki Doğu Karadeniz Gümrü

Trabzon'daki Gümrük Müdürlüğü kapatılacak mı?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ordu-Giresun Havalimanı’na Gümrük Müdürlüğü açılmasının ardından basında çıkan spekülatif haberler hakkında yazılı açıklama yaptı.

Başkan Revi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Trabzon’daki Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün Giresun’a kaydırılacağı iddiasıyla son günlerde yerel ve ulusal basında çıkan haberler spekülasyondan ibarettir. Öncelikle bilinmesi gereken Or-Gi Havalimanı’na açılan Gümrük Müdürlüğü, Samsun’da bulunan Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlıdır. Or-Gi Havalimanı’nın Uluslararası uçuşlara başlayabilmesi için atılmış olan adımı Trabzon için kayıp olarak görmek ve Trabzon’daki Bölge Müdürlüğünün kapatılıp Giresun’da açılacağını dayanaksız bir şekilde iddia etmek doğru değildir.”

HATIRLATMAKTA FAYDA VAR

Başkan Revi açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Şehrimizdeki Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 şehirde (Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt) yer alan 9 müdürlük bulunmaktadır. Bölge Müdürlüğünün bulunduğu şehrimiz İpek Yolu güzergâhıyla birlikte Hava, Kara ve Deniz ulaşımıyla bu görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı uhdesinde şehrimizde bulunan müdürlükleri kamuoyuna hatırlatmakta fayda vardır; Trabzon Gümrük Müdürlüğü, Trabzon Gümrük Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğü ve Trabzon Personel Müdürlüğü. Bünyesinde bu müdürlükleri barındıran Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün kapanıp Giresun veya başka bir şehirde açılacak olması söz konusu dahi değildir.”

BU TARZ HABERLER KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ

Söz konusu haberlerin asılsız olduğunun altını çizen Başkan Revi, “STK’ların ve kamuoyunun bu konu hakkında çıkan spekülatif haberlere aldırış etmemesini temenni ediyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesine 'ağabeylik' yapan şehrimizin ve şehrimizdeki sanayicilerin, girişimcilerin ve esnafımızın yanındayız. Tekrardan belirtmek istiyorum ki Doğu Karadeniz Bölgesinin Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Trabzon’dadır ve kapatılıp Giresun’a kaydırılacağı haberleri asılsız olup Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’yi hedef almıştır. Sayın Bakanımızın olduğu gibi son 13 yıldır AK Parti iktidarı, Trabzon’a gereken hizmeti vermektedir ve vermeye de Allah’ın izniyle devam edecektir. Mesnetsizce yapılan bu tarz haberler kimseye fayda sağlamayacağı gibi bizleri de derinden üzmektedir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler