Trabzon'da yapılan sporcu merkezi Türkiye'de ilk olacak!

Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nun yanında yaklaşık 4,5 milyon TL proje bedelli içerisinde Judo, Karate, Taekwando, Eskrim gibi bireysel sporların yapılacağı 3 katlı Olimpik Sporcu Fabrikası Türkiye’de bir ilk olacak.    Toplam 900 metrekare üzerine kurul

Trabzon'da yapılan sporcu merkezi Türkiye'de ilk olacak!
Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nun yanında yaklaşık 4,5 milyon TL proje bedelli içerisinde Judo, Karate, Taekwando, Eskrim gibi bireysel sporların yapılacağı 3 katlı Olimpik Sporcu Fabrikası Türkiye’de bir ilk olacak. 
 
Toplam 900 metrekare üzerine kurulacak olan ve her özelliği ile ilk olan Olimpik Sporcu Fabrikası’nın inşaatına tüm hızıyla devam ediliyor. Taşıyıcı iskelet ve çatının tamamı Çelik Konstrüksiyondan oluşan 3 katlı binada daha önce Türkiye’de uygulanmamış olan yaylı antrenman zemini kullanılacak.
 
20151105aw568875_02.jpg
 
Toplam 5 bin 600 adet yay kullanılacak olan zemin sporcuların erken sakatlanmalarını ve yorulmalarını engelleyecek. Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) ve Avrupa Judo Federasyonu (EJU )tarafından onaylı olan yaylı sistem Türkiye’de ilk olacak. Toplam 3 kattan oluşacak olan Sporcu Fabrikası’nda üst katında 4 adet judo minderi ve 250 kişilik tribün, alt katlarında ise bireysel sporların yapılabileceği iki adet 300metrekare ve üç adet 200metrekareden oluşan salonlar yer alacak.
 
5 BİN 600 YAY KULLANILACAK
 
Birçok branşın aynı anda ve en iyi ortamda yapılabileceğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Tamamı çelik konstrüksiyondan oluşan ve Spor Bakanlığımız tarafından yakından takip edilen Olimpik Spor Fabrikası inşaatı tüm hızıyla devam ediyoruz. İçerisinde birçok branşın yapılabileceği güzel bir tesis inşaat ediyoruz. Ayrıca Dünya’da sporcu sakatlanmalarının önüne geçilmesi için yapılmış olan yaylı zemin uygulamasını Judo antrenman salonunda yapacağız. Toplamda 5 bin 600 adet yay üzerinde 4 adet Judo minderi kurulacak. Sporcuların zemine çarptığı zaman aldığı darbeyi en aza indirerek yumuşamasını ve sporcuların sakatlanmalarını engelleyecek” dedi.
 
20151105aw568875_01-(1).jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler