Trabzon'da protesto şoku

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası ve TÜSİAD işbirliği ile gerçekleştirilecek olan "Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma" konulu ‘Adım Adım Anadolu-Trabzon Buluşması’nda protesto şoku yaşandı. FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...Hamamizade İhsanbey Kü

Trabzon'da protesto şoku

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası ve TÜSİAD işbirliği ile gerçekleştirilecek olan "Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma" konulu ‘Adım Adım Anadolu-Trabzon Buluşması’nda protesto şoku yaşandı. 


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ilk olarak Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser söz aldı.

Raiser’in konuşması sırasında KTÜ Öğrenci Kollektifi üyesi oldukları öğrenilen bir grup kız öğrenci Raiser’in konuşmasını keserek AK Parti Hükümeti’ni ve kürtajla ilgili yapılan yasa çalışmalarını protesto ettiler.

Bulundukları yerden konuşmalarını ve protestolarını sürdüren tamamı kızlardan oluşan 3-4 kişilik grup, güvenlik görevlileri ve korumalar tarafından salondan çıkartılmak istenince ellerindeki yumurtaları kürsüde bulunan Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser’e attı.

444.20120628142941.jpg

Raiser, yumurtalardan kürsünün arkasına gizlenerek kurtulurken, protestocu grubun salondan çıkartılmasının ardından konuşmasını sürdürdü.

Güvenlik görevlileri ve polisler tarafından protestocu grup yaka paça salonun dışına çıkarılarak polis otosuna bindirilerek gözaltına alındı.

gozalti.gif

Üniversiteli bayan öğrencilerin bu oturumu protesto etmesi ise anlamlı bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler