Trabzon'da mesleğe başlayan gazeteci kaçırıldı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nden yapılan açıklamada Aygün'ün serbest bırakılması için bir süredir devam eden çabalarda bir sonuç alınamadığı belirtilerek başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere yetkililerden yardım istendi.Açıklamada şu ifadelere yer v

Trabzon'da mesleğe başlayan gazeteci kaçırıldı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nden yapılan açıklamada Aygün'ün serbest bırakılması için bir süredir devam eden çabalarda bir sonuç alınamadığı belirtilerek başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere yetkililerden yardım istendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’den bölgede çalışmak  üzere görevlendirilen tüm meslektaşlarımızı da Suriye’deki yaşanan tehlikeli durum konusunda uyarmayı bir görev biliyor, daha da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en az 25 gazetecinin öldürüldüğü, kayıp ve kaçırılan onlarca meslektaşımızın olduğu Suriye, bugün gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli bölgelerdir.

"Suriye’de çatışan tüm gruplara da gazetecilerin tarafsız şekilde yaşananları kamu oyuna duyurma çabası içinde hareket eden emekçiler olduğunu haykırıyoruz. Unutulmamalıdır ki hayatlarını riske atarak Suriye’ye giden gazeteciler, mermilerin bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkansızlıklarla mücadele eden masum Suriyelilerin yaşadıkları dramı tüm dünyaya duyurmaktadır.

"Bünyamin Aygün, düşman değildir. Lütfen serbest bırakın."

Aygün, 2012 yılında Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda "Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü"ne layık görülmüştü.

Aygün bu ödülü Suriye'de çektiği "Halep'te Muhaliflerin Karakol Baskını" fotoğrafı ile kazanmıştı.

BÜNYAMİN AYGÜN KİMDİR?

1970 yılında doğan Bünyamin Aygün, fotoğrafçılığa Trabzon’da başladı. Gazeteciliğe ilk adımını 1987 yılında Trabzon’da yerel bir gazetede muhabir olarak attı.

Sırasıyla Günaydın, Hürriyet, Türkiye gazetelerinin çeşitli illerde bölge muhabirliğini yaptı. Ardından İhlas Haber Ajansı (İHA), Hürriyet Haber Ajansı (HHA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) gibi ajanslarda muhabirlik yaptı. 2003 yılında Milliyet Gazetesi’nde foto muhabiri olarak başladı. ABD'nin Irak operasyonu, Filistin İntifadası, Suriye çatışmaları, Gazze Savaşı gibi pek çok önemli olayı takip etti.

Aygün’ün Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları yarışmalarında 2010 yılında Serbest Kategori ikincilik ödülü, 2011 Yılında Haber Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Aygün’ün Kül adlı bir romanı ile Işığa Tutunmak, Gümüşhane, Dört Mevsim Kağıthane ve Türkiye’nin Çatıları gibi fotoğraf kitapları yayımlandı. Aygün halen Milliyet Gazetesi’nde foto muhabirliği yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler