Trabzon'da "KÜRT AÇILIMI"

Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Gökhan Koçer son günlerde gündeme oturan Kürt açılımı bir diğer ismi ile Demokratik Açılımı değerlendird

Trabzon'da "KÜRT AÇILIMI"

Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Gökhan Koçer son günlerde gündeme oturan Kürt açılımı bir diğer ismi ile Demokratik Açılımı değerlendirdi.

Türkiye Kürt sorununu çözmek adına ortaya koyduğu Kürt Açılımı paketi ile Kürt sorununu çözme çabalarını sürdürüyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Gökhan Koçer, Bu konunun Kürt açılımı değil de Demokratik açılım olarak bu konunun işlenmesini vurgulayarak, “Bu uygulama medyatik ismi ile Kürt açılımı olarak adlandırıldı. “Kürt açılımı” adının yanlış olduğu düşünüyorum. Bu nedenle Demokratik açılım demenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ortada olan sorunu tanımlamak çok zor. Türkiye'de bir çok kavram birbirine karışmış durumda. Toplumsal karakterimiz itibari ile en küçük bir duyumu bile kendimizce derleyip o konunun ustası olabiliyoruz. Örneğin Trabzon'da herkes Trabzonspor'un teknik adamından daha iyidir. Kürt açılımı denilen konu da böyledir. İnsanların kafalarında sorunun veya çözümün ne olduğu bile hala belli değil. Kürt açılımı denilen konu bugün vatandaşın dilinde fakat insanların düşüncesinde sanki Türkiye terörü kabullenmiş gibi bir oluşum meydana gelmektedir. Kürt açılımı demek Terörizmi kabul etmek demek değildir. Bu süreçte Terör sorunu belki çözeceğiz ama illaki PKK bir şekilde bu açılımdan beslenecektir. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütüne karşı silahsızlanma söz konusu olamaz. Terör ve Kürt açılımı bir arada düşünülmemeli” dedi.

TÜRKİYE'NİN ANA DİLİ TÜRKÇEDİR
Güneydoğu'daki illerde köy isimlerinin hem Kürtçe hem de Türkçe yazılmasının ise Demokratik açılım için doğru bir uygulama olabileceğini söyleyen Koçer, Türkiye'de ortak bir dil vardır, bu da Türkçedir. Türkçeyi hiç kimse değişip de Kürtçe yapamaz. Türkiye'de de Türkçe haricinde ana dil kullanılamaz. Belki bu açılımla birlikte okullarda ek ders olarak diğer diller verilebilir” dedi. Doç. Gökhan Koçer, TRT ŞEŞ Televizyonunun yayına geçmesi, hükümetin istekleri yerine getirerek Demokratik açılım paketini uygulaması için yararlı olabileceğini söyleyerek, "Bundan böyle Kürt vatandaşlar bizim TV'miz yok diyemeyecekler. Hükümet tüm olanakları sunuyor" dedi.

TÜRKİYE ACİZ OLMAMALIDIR
PKK'nın elebaşı olan Abdullah Öcalan'ın konuşmasının kâle alınmaması gerektiğini söyleyen Koçer, Türkiye Cumhuriyeti eğer bir terör liderinin konuşmalarını kale alırsa bu bir acizliktir. Türkiye büyük bir ülke. Batıda da Türkiye'nin önemi çok büyüktür. Türkiye Abdullah Öcalan'ın madde madde yaptığı açıklamaları kale alacak kadar aciz bir ülke değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem