Trabzon'da karla mücadele başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon’un yüksek kesimlerinde bugün öğleden sonra etkili olan yoğun kar yağışı birlikte hareket geçerek kar temizleme çalışmalarına hız verdi. Karla mücadele için tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Bele

Trabzon'da karla mücadele başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon’un yüksek kesimlerinde bugün öğleden sonra etkili olan yoğun kar yağışı birlikte hareket geçerek kar temizleme çalışmalarına hız verdi. Karla mücadele için tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da bu akşamdan itibaren 2 Ocak Cumartesi gününe kadar yoğun kar yağışı beklendiğine dikkat çekerek gerekli tedbirleri almaları konusunda vatandaşları uyardı.

Yoğun kar yağışının bugün şehrin yüksek kesimlerinde etkisini gösterdiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

p1160696.jpg

Karla mücadelenin 850 personel, 257 araç ve iş makinesi ile yürütüleceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, kar mücadelesinin hazırlanan plan doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından yapılacağını söyledi.  Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin araç ve iş makineleri için gerekli malzeme alımını de gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Kar temizleme çalışmalarında öncelikli olarak bulvarlar, ana arterler, sağlık tesisleri, hastane yolları, güvenlikle ilgili kurumların yolları, insanların toplu olarak yaşamını sürdürdüğü öğrenci yurdu, huzurevi gibi alanların yolları, acil hasta ve cenaze bulunan mahalle yollarının açık kalmasının sağlanması amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca, vatandaşlardan karlı havalarda toplu taşıma araçlarını kullanmalarını; kendi araçları ile trafiğe çıkmamalarını, zorunlu durumlarda çıkanların ise araçlarına zincir takmalarını, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi.

p1160702.jpg

p1160710.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem