Trabzon'da hava kirliliği için çalışmalar sürüyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’da hava kirliliğine neden olan faktörleri ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor.   Hava kirliliğinin özellikle kış aylarında önemli ölçüde evsel ısıtmadan kaynaklanması ve özellikle katı yakıtlı kalorifer

Trabzon'da hava kirliliği için çalışmalar sürüyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’da hava kirliliğine neden olan faktörleri ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor.
 
Hava kirliliğinin özellikle kış aylarında önemli ölçüde evsel ısıtmadan kaynaklanması ve özellikle katı yakıtlı kalorifer kazanlarında, kalitesiz kömürlerin yanlış yakma teknikleri ile yakılmasının hava kirliliği sorununu arttırması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi bu konuda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kalorifer yakmada görevli olan personellerin ve yöneticilerin hizmet içi eğitimlerini yapmak amacıyla Trabzon’un 18 ilçesinde Makine Mühendisleri Odası işbirliği ile Ateşçi Eğitim Seminerleri gerçekleştirilmişti.
 
Bu kapsamda, hava kirliliğini azaltmak için verilen eğitim seminerlerine destek amacıyla, tüm ilçelerde kazan dairelerinin yerinde denetimi yapılarak kalorifercilere destek veriliyor.
 
dsc_4144.jpg
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Makine Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen eğitim ve denetim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “İlimizde yaşanan hava kirliliğini azaltmak için katı yakıtlı kazanların doğru yakılması ile ilgili kalorifer sezonu başlamadan Büyükşehir Belediyemiz önderliğinde 18 ilçemizde eğitim seminerleri düzenlemiştik. Şimdi de düzenlenen eğitim seminerlerinin yerinde uygulamalarını denetlemek, yanlış yakma sistemleri ile hava kirliliğinin artmasının önüne geçmek, verilen eğitime destek olmak amacıyla kazan dairelerinin yerinde denetimi yapılarak kalorifercilere destek verilmesi hedeflenmiştir. Bu seminerler ve denetim çalışmalarında bizlere destek veren Makine Mühendisleri Odası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
dsc_4152.jpg
 
dsc_4161.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem