Trabzon'da hasır evler!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yayınlanan turizm ve bölge potansiyelinin harekete geçirilmesine yönelik hibe programı kapsamında hazırlanan Trabzon Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Etnografya Turizm Hasır Evleri Proje

Trabzon'da hasır evler!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yayınlanan turizm ve bölge potansiyelinin harekete geçirilmesine yönelik hibe programı kapsamında hazırlanan Trabzon Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Etnografya Turizm Hasır Evleri Projesi, düzenlenen kokteylle tanıtıldı.
Trabzon Toplum Merkezi Müdürlüğünde verilen davete; Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.
24 kadına kazaziye ve hasır konusunda eğitim verileceğini ifade eden sosyolog Esengül Kibar, "Projemizle birlikte sosyo-ekonomik durumu düşük, yaşları 17-24 arasında değişen 24 kadına kazaziye ve hasır eğitimleri verilecek. Bu kapsamda hasır ve kazaziye sanatının yeniden modern tasarımlarla turizm sektörüne tanıtılmasına katkı sağlanacaktır. Proje ile dezavantajlı grupların yüzde 80'ine Trabzon kazaziye ve hasır alanında mesleki beceriler kazandıracağız. Kentte turizme yönelik bilincin oluşturulmasına ve
dezavantajlı grupların bu alanda farkındalık kazanarak girişimci olmalarını sağlayacağız. Hasırdan yapılan el sanatları çeşitlenecek. Etnografya Turizm Hasır Evleri ise kadınlarımız arasında tarihi ve yöresel mirasın paylaşılacağı kültürel bir mekan olacak" dedi.
Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Halal ve beraberindekiler hazırlanan pastayı kesti.
Trabzon İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de ortaklığını yaptığı projenin bütçesinin 259 bin 993 TL olduğu ve 10 ay süreceği ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem