Trabzon'da hangi oyunlar sahnelenecek?

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) "Medea" oyununu sanatseverlerin beğenisine sunacak.   Euripides'in yazdığı, Metin Balay'ın çevirisini yaptığı oyunu Gökhan Kocaoğlu yönetiyor. Ceyhun Gen, Sinem Ersu, Sezai Yılmaz ve Gürkan Erarslan'ın rol aldığı oyunun koro

Trabzon'da hangi oyunlar sahnelenecek?
Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) "Medea" oyununu sanatseverlerin beğenisine sunacak.
 
Euripides'in yazdığı, Metin Balay'ın çevirisini yaptığı oyunu Gökhan Kocaoğlu yönetiyor.
Ceyhun Gen, Sinem Ersu, Sezai Yılmaz ve Gürkan Erarslan'ın rol aldığı oyunun korosunda ise Selin Poyraz, Burak Fındıkçı, Ahmet Uzuner, Mahir Elvan, Elvan Tibukoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner'in de aralarında bulunduğu kalabalık kadro yer alıyor.
 
Oyunda, sevdiği adamın peşinden yurdunu, ailesini terk edip başka bir ülkeye gelmiş kadının, yıllar sonra kocasının onu ülkeden kovup kralın kızıyla evlenmek istemesine direnmesinin mitoslara dayalı trajik öyküsü anlatılıyor.
Oyun, bugün, yarın ve 13 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilir.
 
"Ziyaretçi" turnede
 
TDT "Ziyaretçi" adlı oyunu Uşak ve Sakarya'da sahneleyecek.
 
Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz ve Yavuz Topçuoğlu rol alıyor.
 
Dekoru Ahmet Cenk Oral, kostümleri Medine Yavuz, ışığı Nihat Bahar, müziği Nedim Yıldız'a ait oyunda, insanın sevdiklerini kaybetmemek için her ne pahasına olursa olsun emek vermesi gerektiği konu ediliyor.
 
Oyun, yarın ve 13 Şubat'ta Uşak, 16 ve 17 Şubat'ta da Sakarya'da sahneye konulacak.
 
"Yetersiz Bakiye" Trabzonlularla buluşacak
 
İki perdelik kara komedi ''Yetersiz Bakiye" Trabzonlu tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
 
Murat Kürüz'ün yazıp yönettiği, tüketen ve tüketmeyi alışkanlık edinen insanların asıl değerlerinden nasıl koptuğunu anlatan iki perdelik komedide, Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Turgut Tuncalp ve Eylül Öztürk rol alıyor.
 
Oyun, 17 Şubat Çarşamba günü saat 19.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyicinin karşısında olacak.
 
''Hayvanat Bahçesi Müzikali'' çocuklar için sahnede
 
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 13 Şubat'ta, dayanışma ve dürüstlüğün önemini vurgulayan ''Hayvanat Bahçesi Müzikali'' çocukların beğenisine sunulacak.
 
Oyunun birinci seansı saat 13.00, ikinci seansı ise 15.00'te izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler