Trabzon'da hac başvuruları başladı

Türkiye ve Trabzon genelinde hacca gitmek isteyenler için başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı.Hac görevini yerine getirmek isteyen adaylar başvurularını 27 Mart-12 Nisan 2012 tarihleri arasında yaptırabilecek. 2011 yılında kuraya katılanlardan

Trabzon'da hac başvuruları başladı

Türkiye ve Trabzon genelinde hacca gitmek isteyenler için başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı.

Hac görevini yerine getirmek isteyen adaylar başvurularını 27 Mart-12 Nisan 2012 tarihleri arasında yaptırabilecek. 2011 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin 'Kayıt yenileme' işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, 2011 yılı tercihlerinden Hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenlerle müracaatlarından vazgeçenlerin başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yaptırabileceklerini söyledi. Değişiklik yaptırmak istemeyenlerin herhangi bir müracaat yapmasına gerek olmadığını ifade eden Çakı, "2012 yılında hacca gitmek üzere 'İlk defa kayıt' yaptırmak isteyenler ilgili bankalara 15 lira ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüğümüzden temin edecekleri form dilekçeyle doğrudan müftülüğümüze yapabilecek. Geçen yıllar kayıt yaptıranlar kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini diyanetin internet sayfasından öğrenebilirler " dedi.

Hac görevleri yerine getirmek için insanların yaşlarının ilerleyen dönemlerini tercih etmelerinin yanlış olduğunu ifade eden Çakı “İnsanlar sağlıklarının iyi olduğu gençlik dönemlerinde hacca gitmeyip yaşlılık dönemlerinde gitmeyi tercih ediyor. Halbuki bu çok yanlış, oraya yaşlanıp gittiklerinde hac görevini yerine getirirken zorlanıyorlar. En güzeli genç ve sağlıklı olduğunda hacca gitmektir. Bir de haç kurası çıkmayanların illegal yollarla hacca gitmeye çalışmamaları gerekiyor. İllegal yollarla kurasız hacca gitmeye çalışanları işçi vizeleriyle Suriye’ye geçirip orada bıraktıklarını basından duyuyoruz hatta orda yakalanıp kaçak olduğu için hapse girenler bile oluyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan 2011 yılı itibariyle Trabzon’dan Hac görevini yerine getirmek için 11 bin 463 kayıt yapılırken, bunların bin 28 kişisi kura sonrasında kutsal topraklara gitme şansını yakaladı. 2012 yılında kura da şans bekleyenlerin sayısın 10 bin 435 kişi olduğu bilgisi verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Karne tatilinde Umre” seyahatine ise Trabzon’dan 19 öğrencinin gittiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler