Trabzon'da gençlik şöleni

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, "Bizlere oy verin ya da vermeyin, biz bu milletin hizmetkarı olacağız" dedi.

Trabzon'da gençlik şöleni

25 Mart Çarşamba günü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Keş Dağı mevkiinde düşen Med Air'e ait helikopterde yaşananlar 16 gün sonra İHA Muhabiri İsmail Güneş'in görüntüleriyle gün yüzüne çıktı.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili helikopter içinden çekilen görüntüler ortaya çıktı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelendikten sonra İsmail Güneş'in ailesine teslim edilen kasetteki görüntüler, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin Sivas'tan yola çıkmasıyla başlıyor.

YAZICIOĞLU, HELİKOPTERDEN CEP TELEFONUYLA SİVAS GEMEREK'TEKİ MİTİNG ALANINA BAĞLANTI YAPIYOR

Havada gazeteleri inceleyen Muhsin Yazıcıoğlu, cep telefonuyla Sivas Gemerek'e telekonferans yöntemiyle bağlanıyor ve belediye başkan adayı için toplanan kalabalıktan oy istiyor.

Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin emniyet kemerlerini bağladıkları görülürken, helikopterde cep telefonları açık mıydı değil miydi tartışmaları da bu şekilde son bulmuş oldu.

İKİNCİ PİLOT KOLTUĞUNDA BİR BBP'Lİ OTURUYORDU...

Sivas BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın Muhsin Yazıcıoğlu'nun hemen yanına oturduğu görülen 13 dakikalık kayıtta, pilot Kaya İstektepe'nin yanındaki ikinci pilot koltuğuna bir BBP'linin oturduğu da dikkat çekiyor. Kamera kaydında bölgedeki olumsuz hava koşulları da net bir şekilde yeralıyor ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun bu hava şartlarına rağmen üzerinde sadece ceket olması dikkat çekiyor.

Görüntülerde, Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine helikopterle geliyor ve burada yüzlerce partili ve emniyet yetkilileri tarafından karşılanıyor. Bir küçük erkek çocuğunun çiçeklerle karşıladığı Yazıcıoğlu, uzun bir kuyruk oluşturan partililerle tek tek tokalaşıyor.

GÖRÜNTÜLERDE İHA MUHABİRİ İSMAİL GÜNEŞ DE GÖRÜNÜYOR

Görüntülerde İHA muhabiri İsmail Güneş, Çağlayancerit'te helikopterden indikten sonra kameranın açık olduğunun farkına varmadan kendilerini miting alanına götürecek  araca biniyor ve yaklaşık 3.5 dakika çekim yapıyor. Araç içi çekimde aracı kullanan Çağlayancerit'li partili, rakip partilerin Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin ilçeye inmemesi için dua ettiklerini söylüyor. Ayrıca araçta bulunan BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, sürücüyü aracı dikkatli kullanması konusunda uyarıyor. Bu arada miting alınan gelen İHA muhabiri İsmail Güneş, bariyerleri kamerası açık halde geçmeye çalışırken kamerada kısa bir süre görünüyor.

PARTİLİLER YAZICIOĞLU'NU HAYIR DUALARIYLA UĞURLUYOR

Helikopterden indikten sonra miting alanına geçen Yazıcıoğlu burada toplanan kalabalığa hitap ederken birlik-beraberlik mesajları veriyor. Mitingden sonra vatandaşların 'Hayırlı yolculuklar 'dilekleri arasında helikoptere binen Yazıcıoğlu'nu pilot Kaya İstektepe karşılıyor. Kamerada kayıt da buradan itibaren sona eriyor.

Çağlayancerit'ten vatandaşların dualarıyla uğurlanan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İHA Muhabiri İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Sivas BBP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yancı, Belediye meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe, yaklaşık 10 dakika sonra Keş Dağı mevkiinde bilinmeyen bir nedenden dolayı düşen helikopterde hayatlarını kaybettiler ve Türkiye'yi yasa boğdular.

Bu görüntüler uzun süre tartışılan İHA muhabiri havada çekim yaptı mı yapmadı mı? sorularına da yanıt olmuş oldu. Kamerası kaza sonrasında büyük hasar gören İsmail Güneş'in boynundaki fotoğraf makinesinin hafıza kartına ise savcılık el koydu. Son nefesine kadar habercilik görevini yerine getiren İsmail Güneş, tarihe İhlas Haber Ajansının görevi başında hayatını kaybeden 3. basın şehidi olarak geçmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem