Trabzon'da Cerattepe protestosu!

Trabzon'da toplanan bir grup, Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetlerini protesto etti. Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Halkevleri ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi ü

Trabzon'da Cerattepe protestosu!

Trabzon'da toplanan bir grup, Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetlerini protesto etti.

Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Halkevleri ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, Artvin'de, madencilik faaliyeti yapılması planlanan Cerattepe bölgesine giden yolu kapatıp maden şirketi yetkilileri ve iş makinelerinin bölgeye geçişine izin vermeyen gruba destek için dövizler açtı. Bu sırada bir vatandaş, grubun yanına yaklaşıp son günlerdeki terör olaylarına değinerek, "Bu kadar şehit verilirken siz neredeydiniz" diyerek gruptakilere tepki gösterdi.

Bu kişinin polislerce alandan uzaklaştırılmasının ardından grup adına basın açıklaması yapan Gizem Pehlivan, Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerini protesto ederek, söz konusu bölgede toplanan Artvinlilerin doğayı korumak için bölgeyi terk etmediğini söyledi. Cerattepe'de madencilik faaliyeti yapılmasına karşı olduklarını dile getiren Pehlivan, madencilik faaliyetine karşı olan Artvinlilerin yanında olduklarını ifade etti.

Gruptakiler basın açıklamasının ardından dağıldı. Bu arada, Artvin'de Cerattepe bölgesindeki madencilik faaliyetine tepki gösteren bir grubun söz konusu bölgede bekleyişini sürdürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler