Trabzon'da camiler açık kalacak!

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin yıldan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi, yarın akşam Trabzon’da da kutlanacak.Konu ile ilgili İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada;Rahmet, bereket ve çok feyizli bir maneviyat mevsiminin

Trabzon'da camiler açık kalacak!

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin yıldan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi, yarın akşam Trabzon’da da kutlanacak.

Konu ile ilgili İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada;

Rahmet, bereket ve çok feyizli bir maneviyat mevsiminin sonuna yaklaşmış ve manevi duyguların doruğa çıktığı Kadir Gecesinde Cenab-ı Hakk'ın lütfü ile bir kere daha ulaşmış bunuyoruz.

Hakkında nazil olan müstakil bir süre ile Cenab-ı Hak tarafından bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni bu derece yücelten en önemli sebep; zulmet, cehalet, dalalet ve ahlaksızlık buhranından kıvranmakta olan insanlara rahmet kapılarını açan son ilahi mesaj, Kur'an-ı Kerim'in bu geceden itibaren beşeriyetin ufuklarını aydınlatmaya başlamış olmasıdır.

Bu mübarek gecede kendimiz, anne-babamız, yakınlarımız ve bütün müminler için dua etmeli, af mağfiretlerimizi dilemeli, dünyanın muhtelif yerlerinde zulme maruz kalan soydaş ve dindaşlarımızın kurtulması için niyazda bulunmalı, her geceyi vesile bilip hayatımızı yeniden Kuran’a ve sünnete göre tanzim etmeye başlamalı, her türlü yanlışı, hatayı ve günahı terk etmeli,  İslami ve insani görevlerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız.

Ayrıca bu gece vesilesiyle ilimiz müftülüğünce tertiplemiş olduğumuz program şöyle olacaktır;

Trabzon Çarşı Camisinde teravih namazından önce Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı vaaz verip ardından 1001 Hatim duası okuyacaktır. Teravih namazından sonra ise Sakalı şerif ziyareti ve İlahi, Kaside ve Nat'lar sunulacak olup Trabzon halkının bu mübarek geceyi ibadet ile en güzel şekilde geçirmesine vesile olacaktır.

Trabzon İl Müftüsü Veysel Cakı'dan Kandil mesajı:

"Bu vesile ile aziz milletimizin, saygı değer Trabzon halkımızın ve tüm Müslümanların mübarek Kadir Gecesini tebrik eder İslam âleminin dirliğine, mazlumların kurtuluşlarına, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Haktın niyaz ederim" dedi.

Trabzon'da Kadir Gecesi'nde ibadet etmek için yatsı-sabah arası açık bulundurulacak camiler şöyle;

Çarşı Camii, Pazarkapı Camii, İskenderpaşa Camii, Bahçecik M.A Ersoy Camii, 2 Nolu Bostancı Camii, Yavuz Sultan Selim Camii, Erdoğdu Merkez Camii, Merkez Fatih Camii, Yeni Kemerkaya Camii, Fatmahatun Camii, Boztepe Osmanlı Camii, Pelitli beldesi Afet Evleri Camii, Fatih Büyük (Ortahisar) Camii, 2 Nolu Beşirli Mahallesi Yalı Camii.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler